Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză de apă în Iran - Un lider islamic susține că seceta a fost generată de femeile care nu poartă hijab

Reprezentantul liderului suprem al Iranului în orașul Karaj spune că motivul pentru precipitațiile scăzute din țară este lipsa respectării hijab-ului, după ce multe femei și-au dat jos vălul în urma lunilor de proteste, noteaă Iran International.

Mohammad-Mehdi Hosseini Hamedani, imamul pentru rugăciunea de vineri din oraș, a reiterat că respectarea hijab-ului ar trebui să fie impusă cu strictețe în societate.

Descriind pe oricine se dezvelește în public drept un inamic, el a subliniat că toate aceste persoane trebuie să fie confruntate de stat. "Nu este posibil să ne imaginăm că trăim într-o țară islamică atunci când intrăm în unele instituții, centre comerciale, farmacii etc.!", a spus el, făcând apel la autorități să avertizeze magazinele și centrele comerciale care servesc femei care și-au dat jos hijab-ul și să le închidă dacă avertismentele nu sunt suficiente.

Aceasta nu este prima dată când adepții liniei dure a Republicii Islamice leagă ritualurile islamice de secetă sau de dezastrele naturale.

Ahmad Alamolhoda, un înalt cleric înflăcărat care este socrul președintelui Ebrahim Raisi, a cerut anterior oamenilor să se roage pentru ploaie pentru a rezolva problema secetei din țară.

Procurorul general Mohammad Jafar Montazeri a declarat în 2019: "Sistemul judiciar nu permite femeilor să se dezvelească în public, deoarece acest lucru provoacă dezastre naturale precum inundații și cutremure în țară."

Yousef Tabatabai Nejad, reprezentantul lui Ali Khamenei în orașul central Esfahan (Isfahan), a declarat în 2016 că femeile care se dezveleau și făceau fotografii "ca europenii" sunt motivul pentru care râul din oraș, Zayandeh-Roud (Zayanderud), a secat și a adăugat că, dacă acest lucru continuă, și izvoarele sale vor seca.

Criza apei s-a agravat în Iran în ultimul deceniu din cauza proastei gestionări în construirea de baraje inutile, a încurajării culturilor însetate de apă, cum ar fi orezul, și a influenței politice în distribuția apei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.