Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza de Euthyrox este aproape de final. Ministerul Sănătății va cumpăra 400.000 de cutii pentru 500.000 români cu afecțiuni tiroidiene

Euthyrox
Euthyrox

Criza de Euthyrox este aproape de final după 9 luni în care 500.000 români cu afecțiuni tiroidiene s-au chinuit din greu să-și găsească medicamentele, anunță alephnews.ro.

Ministerul Sănătății a emis un ordin, publicat în Monitorul Oficial, în care este prevăzută cumpărarea a 400.000 de cutii de Euthyrox. Abia acum vine partea cu adevărat interesantă: prețul aprobat, noul preț, este mai mare decât cel anterior, anunță HotNews.

„Sper ca să se regleze piata, iar pacienții să găsească medicamentele in farmacii„, a declarat Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.

Citește și: După cazul Baranga, jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl dă în vileag pe șeful Grupului de Comunicare Strategică: ‘Este o persoană fără diplomă de licență’ .

Prețul anterior era cel mai mic din UE ceea ce înseamnă că piața din România nu era rentabilă pentru producători și distribuitori. Prețurile noi variază între 21,39 lei cutia și 27,32 lei în funcție de gramaj. Prețul vechi nu depășea 10 lei.

Asta contrazice total declarațiile lui Ludovic Orban de la începutul crizei. Premierul dădea vina pe români și spunea atunci că bolnavii își fac stocuri de Euthyrox, motiv pentru care medicamentul e imposibil de găsit în farmacii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.