Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză de oxigen în spitale - Ministerul Sănătăţii a cerut unităţilor sanitare să amâne operaţii/ DOCUMENT

Freepik.com
operație, chirurgi

Ceea ce părea a fi un scenariu de rezervă, în cazuri extreme, după cum anunţa public ministrul Sănătăţii, devine realitate. Din cauza consumului mare de oxigen, spitalelor din România li s-a cerut să amâne operaţiile care nu reprezintă urgenţe. Acest lucru reiese dintr-o adresă internă dintr-un important spital, intrată în posesia STIRIPESURSE.RO.

"Vă rugăm să temporizaţi toate interventiile chirurgicale care nu reprezintă urgenţe şi să efectuaţi doar intervenţiile chirurgicale de urgenţă, datorită consumului mare de oxigen. Aceasta este şi solicitarea Ministerului Sănătăţii către toate spitalele", se arată în documentul intrat în posesia STIRIPESURSE.RO.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis, duminică după-amiază, după o ședință de lucru împreună cu secretarii de stat și managerii spitalelor din București, o serie de măsuri luate în contextul creșterii numărului de infectări, de pacienți internați în spitale și de pacienți în stare gravă care au nevoie de locuri la ATI.

Ministrul Sănătății a vorbit, printre altele, de posibilitatea amânării anumitor operații, transmițând că "toate eforturile trebuie concentrate spre tratarea pacienților COVID-19".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.