Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză de proporții în Spania: Pedro Sanchez este la un pas de demisie, după o anchetă împotriva soției sale

pedro sanchez sotie

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat miercuri că își va suspenda îndatoririle publice până săptămâna viitoare pentru a decide dacă vrea să continue să conducă guvernul, după ce un tribunal a lansat o anchetă preliminară care o vizează pe soția sa, scrie Reuters, informează Mediafax.

„Am nevoie să mă opresc și să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtășită pe contul său de pe platforma X. „Am nevoie urgentă de un răspuns la întrebarea dacă merită (...) să continui să conduc guvernul sau să renunț la această onoare”, a adăugat el.

Premierul a precizat că își va anunța luni decizia.

Anchetă împotriva soției premierului Spaniei

Anunțul șocant a fost făcut după ce un tribunal spaniol a anunțat miercuri că a lansat o anchetă preliminară pentru a stabili dacă soția lui Sanchez, Begona Gomez, a comis o infracțiune de trafic de influență și corupție în afacerile sale private.

Instanța care o investighează pe Gomez nu a oferit mai multe detalii, spunând doar că a fost făcută în urma unei plângeri formulate de grupul Mâini curate, al cărui lider are legături cu extrema dreaptă.

Mâini curate a declarat că Gomez și-ar fi folosit influența în calitate de soție a prim-ministrului pentru a obține sponsorizări pentru un curs niversitar pe care îl conducea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.