Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză de vaccinuri pentru bebeluși în România - Avertismentul medicilor de familie

eastweststream.com
vaccin Variola

Este criză de vaccinuri pentru bebeluși în o treime din județele țării în plin senzon al răcelilor. Vaccinul hexavalent, care se administrează bebelușilor în primele luni de la naștere, lipsește în acest moment majoritatea județelor țării, în timp ce vaccinul ROR lipsește în aproximativ 15 județe, atrag atenția medicii de familie. Acestea fac parte din schema națională de vaccinare care, teoretic, este asigurată gratuit de Ministerul Sănătății.

Vaccinul hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B) se administrează bebelușilor la vârsta de două luni (prima doză), 4 luni (a doua doză) și 11 luni (a treia doză), potrivit schemei naționale de vaccinare. Vaccinul oferă protecție împotriva difteriei (D), tetanosului (T), tusei convulsive (P), poliomielitei (VPI -Vaccin Poliomielitic Inactivat), Haemophilus influenzae tip b (Hib) și hepatitei B (HepB).

Vaccinul ROR (rujeolic-rubeolic-urlian) se administrează bebelușilor la vârsta de 12 luni (prima doză) și copiilor între 5 ani și 7 ani (a doua doză), potrivit schemei naționale de vaccinare. Vaccinul oferă protecție împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului.

Coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicină a Familie, afirmă că sunt probleme cu aprovizionarea cu vaccin hexavalent în aproape toată țara, în timp ce vaccinul ROR lipsește în aproximativ 15 județe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.