Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZA din Golf: Qatarul se 'blindează' în faţa vecinilor. Nave de război de miliarde de euro, cumpărate din UE

qatar

Qatarul a încheiat un contract în valoare de 5 miliarde de euro cu Italia prin care forţele navale ale emiratului vor achiziţiona şapte nave de război, a anunţat miercuri ministrul de externe qatariot, transmit Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Şeicul Mohammed Abdulrahman Al Thani a făcut acest anunţ în cadrul unei conferinţe de presă la Doha cu şeful diplomaţiei italiene, Angelino Alfano.

Vezi și: Dmitri Rogozin, declarat PERSONA NON-GRATA în Republica Moldova

Vezi și: Sorin Frunzăverde, operat de URGENȚĂ în Germania! Acuzaţii BOMBĂ: Medicii români l-ar fi diagnosticat GREŞIT

Nu au fost făcute deocamdată alte precizări cu privire la contract şi nu au fost menţionate companiile care ar urma să fie implicate. 

În iunie anul trecut, compania publică producătoare de nave italiană Fincantieri a indicat că a semnat un acord în valoare de 4 miliarde de euro pentru construirea de nave în folosul Qatarului. În acel moment, constructorul a precizat că va furniza statului arab din Golf patru corvete, două nave-suport şi o platformă de aterizare amfibie, pentru care va asigura serviciul timp de 15 ani. Fincantieri a mai menţionat atunci că navele urmează să fie construite pe şantiere italieneşti începând din 2018, urmând ca electronica şi sistemele de arme să fie livrate de compania Leonardo, în schimbul unei treimi din valoarea contractului, după cum a spus un oficial al acesteia. 

La începutul lui iunie, mai multe state din Golf în frunte cu Arabia Saudită au tăiat relaţiile diplomatice cu Doha. În afară de ruperea relaţiilor diplomatice, Arabia Saudită, Egiptul, Bahreinul şi Emiratele Arabe Unite au impus sancţiuni Qatarului, acuzându-l că finanţează grupuri islamiste extremiste şi se aliază cu principalul lor duşman, Iranul. Qatarul a respins acuzaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.