Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Golf: Şeful diplomaţiei iraniene a fost primit de către emirul Qatarului

Al-Arabya
Qatar

Emirul Qatarului, Cheikh Tamim ben Hamad Al-Thani, l-a primit marţi pe şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, în timp ce continuă tensiunile în relaţiile dintre Doha şi vecinii săi arabi din Golf, care acuză emiratul îndeosebi de apropiere cu Teheranul, relatează AFP. Emirul Qatarului şi Zarif au trecut în revistă ''relaţiile de cooperare'' dintre Qatar şi Iran ''în diferite domenii'' şi au făcut schimb de opinii referitoare la ''situaţia din regiune, inclusiv la evenimentele actuale'', potrivit unei declaraţii oficiale difuzate de Doha.

AFP aminteşte că o criză gravă a izbucnit pe 5 iunie între Qatar şi patru ţări arabe, la două săptămâni după o vizită a preşedintelui american, Donald Trump, la Riad. Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul a rupt brusc relaţiile diplomatice cu Doha, acuzând emiratul că susţine organizaţiile extremiste şi că nu se distanţează suficient de Iran. Cele patru ţări au impus un embargo Qatarului care a respins în bloc toate acuzaţiile, conform Agerpres.

Este vorba de prima vizită a lui Zarif în Qatar de la izbucnirea crizei în Golf în urmă cu patru luni. Qatarul este condus de o dinastie sunnită, la fel ca celelalte monarhii arabe din Golf. Iranul este o ţară majoritar şiită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.