Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Orientul Mijlociu - Erdogan îl primește pe Ismail Haniyeh

Middle East Monitor
Ismail Haniyeh

Şeful mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, va avea în acest sfârşit de săptămână o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în Turcia, a anunţat acestea din urmă miercuri, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Liderul cauzei palestiniene va fi invitatul meu în acest weekend", a declarat Erdogan în faţa deputaţilor partidului său AKP.

Potrivit canalului de televiziune privat NTV, întrevederea între cei doi va avea loc sâmbătă la palatul Dolmabahce, la Istanbul.

Erdogan a prezentat pe 10 aprilie condoleanţe şefului Hamas, pentru cei trei fii şi patru nepoţi care au fost ucişi în Fâşia Gaza într-un atac revendicat de Israel, la şase luni de la declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas.

Negocierile menite să pună capăt ostilităţilor în Fâşia Gaza şi să ducă la eliberarea ostaticilor israelieni "bat pasul pe loc", a afirmat miercuri prim-ministrul Qatarului, unul dintre mediatorii între Israel şi Hamas.

Cea mai recentă întrevedere între Erdogan şi Haniyeh în Turcia a fost în vara lui 2023. Şeful Hamasa fost primit atunci la palatul prezidenţial din Ankara pe 26 iulie, în acelaşi timp cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.