Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Venezuela - Armata americană va transporta aproape 200 de tone de ajutor umanitar în Columbia

politique-actu.com
venezuela columbia guyana suriname ecuador panama salvador

Armata americană va transporta aproape 200 de tone de ajutor umanitar în Columbia pentru a răspunde crizei din Venezuela, a anunţat vineri un oficial al Ministerului american al Apărării, relatează AFP preluată de Agerpres.

Oficialul de la Pentagon a declarat sub rezerva anonimatului că ajutorul va fi transportat în zilele următoare, probabil la bordul unui avion de transport C-17.

Într-un comunicat, Pentagonul a declarat că Statele Unite "rămân profund îngrijorate de criza din Venezuela şi de consecinţele acesteia asupra regiunii".

Venezuela, din ce în ce mai izolată pe scena internaţională, trece printr-o criză economică gravă, populaţia confruntându-se cu o mare lipsă de hrană şi medicamente.

SUA, care nu mai recunosc legitimitatea lui Nicolas Maduro, au trimis deja mai multe tone de alimente şi medicamente la cererea opozantului Guaido Juan, preşedintele Parlamentului recunoscut preşedinte interimar al ţării de 50 de către ţări.

Donald Trump a avertizat Venezuela săptămâna aceasta că "toate opţiunile" sunt luate în considerare de Washington dacă Maduro continuă să refuze intrarea ajutorului american în ţară.

Orice implicare a Pentagonului în această criză este strict limitată la logistica furnizării ajutorului umanitar, a precizat oficialul militar american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.