Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză economică de amploare în Turcia: deficitul uriaș obligă statul să ia măsuri în sectorul bijuteriilor

economica.net
lingou aur

Turcia a introdus un cost suplimentar de 20% pentru unele importuri de aur, potrivit unei decizii publicate marţi în Monitorul Oficial, în încercarea de a diminua impactul negativ al importurilor de aur asupra balanţei de cont curent, transmite Reuters, relatează Agerpres.

În decizia oficială se menţionează că importurile de aur care provin din ţările cu care Turcia nu are un acord de liber schimb şi nu sunt în Uniunea Europeană vor fi vizate de un comision suplimentar, care se va adăuga actualelor taxe pe import şi altor accize.

Importurile de aur care vor fi vizate de comisionul suplimentar includ produsele şi componentele de bijuterii de aur, precum şi unele produse de metale obişnuite placate cu metale preţioase.

Context economic complicat

Deficitul de cont curent al Turciei s-a agravat în principal ca urmare a unor importuri mari de aur şi energie şi în primele cinci luni ale anului s-a situat la 37,7 miliarde de dolari, în creştere cu 44% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Luni, agenţia de presă oficială Anatolia a publicat o ştire pe surse conform căreia Turcia are de gând să introducă o cotă la importurile de aur neprelucrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.