Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză Michael Novogratz: Criza financiară din Statele Unite ale Americii arată că este timpul să cumpărați aur și Bitcoin

marketwatch.com
aur bitcoin criptomonede

Statele Unite ale Americii se îndreaptă către o criză a creditelor și acum este momentul potrivit pentru a cumpăra aur, argint și Bitcoin, spune fondatorul și CEO-ul Galaxy Digital Michael Novogratz.

„Vom avea o criză de credit în SUA și la nivel global”, a spus Novogratz într-un interviu la CNBC. „Cumpără aur și argint [...] și Bitcoin”, a spus el.

Novogratz a remarcat că băncile reconstruiesc de obicei capitalul prin împrumuturi mai puține, ceea ce înseamnă că o criză a creditului este iminentă, menționând că indicatori precum piața de mărfuri indică deja o recesiune, conform cointelegraph.com.

Industria bancară din SUA a căzut în criză în această lună, Silvergate Bank, Signature Bank și Silicon Valley Bank, toate prăbușindu-se în aceeași săptămână. Moody's a retrogradat perspectiva sistemului bancar din SUA la „negativ”.

Novogratz a declarat pentru CNBC că, deși Rezerva Federală ar dori „să facă o creștere armonioasă, doar de dragul credibilității”, acest lucru ar fi o „eroare uriașă de politică”.

Pe lângă predicția sa despre vremuri grele pentru economia SUA, Novogratz și-a exprimat un sentiment optimist pentru cripto, spunând:

„Dacă a existat vreodată un timp pentru Bitcoin și cripto, acesta este motivul pentru care a fost creat, în sensul că guvernele imprimă prea mulți bani ori de câte ori durerea devine prea mare și vedem asta.”

Prețul Bitcoin a scăzut după prăbușirea Silicon Valley Bank săptămâna trecută, dar a reușit să atingă noi maxime din 2023 de 26.514,72 USD pe 14 martie, potrivit CoinMarketCap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.