Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză majoră în Israel: Cel mai mare aeroport din țară suspendă toate zborurile, din cauza grevei generalizate

Ben-Gurion Airport
Aeroportul Ben-Gurion

Nu va exista niciun zbor care să plece de pe Aeroportul Ben-Gurion până la noi ordine, ca parte a grevelor generalizate anunțate luni dimineață de Sindicatul lucrătorilor, în semn de protest față de reforma judiciară, transmite Jerusalem Post.

Anunțul privind zborurile la sol a fost făcut de președintele Comitetului Autorității aeroportuare din Israel, Pinhas Idan.

Grevele au loc în semn de protest față de reforma judiciară și față de concedierea ministrului apărării Yoav Gallant, după ce acesta a cerut guvernului să înghețe legislația privind reforma judiciară.

În ceea ce privește zborurile care sosesc, doar zborurile care se află deja pe cer vor putea ateriza.

Pasagerii au continuat procesul de check-in după anunț fără să știe dacă zborurile lor vor pleca efectiv. Tabloul de bord din aeroport arăta că zborurile din cursul zilei încă mai intenționau să plece, dar nu vor pleca neapărat.

Președintele israelian Isaac Herzog a îndemnat luni guvernul să oprească revizuirea judiciară aspru contestată, la o zi după ce premierul Benjamin Netanyahu și-a demis ministrul apărării pentru că s-a opus acestei măsuri, ceea ce a declanșat proteste de stradă în masă.

"De dragul unității poporului israelian, de dragul responsabilității, vă cer să opriți imediat procesul legislativ", a declarat Herzog pe Twitter. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.