Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza migraţiei pe continentul european, în centrul scenei tematice a Naşterii Domnului

vatican

Criza migraţiei pe continentul european se află anul acesta în centrul scenei tematice a Naşterii Domnului de la Vatican, care este inaugurată vineri în Piaţa Sfântul Petru, scrie agenţia DPA. Scena Naşterii Domnului, o donaţie a guvernului şi a Bisericii Catolice din Malta, are 17 metri lăţime, 8 metri înălţime şi 12 metri adâncime şi include 17 personaje care poartă haine tradiţionale malteze, precum şi o barcă ce simbolizează criza umanitară.

Reprezentarea semnifică nu doar tradiţia malteză a pescuitului ci, din păcate, şi realitatea migranţilor care au traversat apele în ambarcaţiuni improvizate pentru a putea ajunge în Italia, indică Vaticanul într-un comunicat. Italia a înregistrat anul acesta un record de 174.603 de migranţi care au venit pe teritoriul său, conform Organizaţiei internaţionale pentru migraţie. Alţi 4.715 migranţi au murit sau sunt daţi dispăruţi în Mediterana, cel mai mare număr întregistrat până în prezent, conform Agerpres.

Tot vineri seară, la Vatican vor fi aprinse luminile în bradul de Crăciun, de 25 de metri, adus din Alpii Italiei şi împodobit cu globuri realizate de copiii bolnavi de cancer. Bradul va fi iluminat cu 18.000 de becuri led donate de o companie austriacă. În marja acestui eveniment papa Francisc se va întâlni cu oficiali maltezi şi italieni care au contribuit la formalităţile de realizare a scenei precum şi cu un grup de copii care au realizat globurile pentru pomul de Crăciun de la Vatican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.