Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza politică din Venezuela: Maduro solicită ridicarea tuturor sancțiunilor înainte de orice negocieri cu Opoziția

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele Nicolas Maduro a cerut miercuri "ridicarea imediată a tuturor sancţiunilor" împotriva Venezuelei ca prim punct al negocierilor cu opoziţia, în urma propunerii de dialog prezentate la 11 mai de Juan Guaido, notează AFP preluat de agerpres.

În contextul acestor discuţii, Nicolas Maduro a expus trei puncte: anularea sancţiunilor financiare impuse de Statele Unite pentru a-l elimina de la putere, recunoaşterea parlamentului controlat de partizani ai puterii şi deblocarea conturilor statului îngheţate în exteriorul ţării.

"Trei puncte pentru început", a subliniat liderul socialist într-un discurs transmis la televiziunea de stat.

Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar de aproximativ cincizeci de ţări, a propus în urmă cu două săptămâni reluarea negocierilor cu Nicolas Maduro pentru a reclama un calendar electoral, incluzând alegerile prezidenţiale, în schimbul unei "ridicări treptate" a sancţiunilor.

Liderul opoziţiei a insistat între timp asupra a ceea ce numeşte "un acord de salvare naţională". "Este urgent", a repetat el miercuri.

Nicolas Maduro s-a declarat dispus să aibă întrevederi cu opoziţia "când vor şi unde vor", dar, la numai trei zile după propunerea lui Juan Guaido, a condiţionat participarea sa de recuperarea fondurilor blocate în străinătate şi controlul Citgo, filiala americană a companiei petroliere de stat PDVSA, a cărei gestionare a fost atribuită de Washington lui Juan Guaido.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.