Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZĂ POLITICĂ FĂRĂ PRECEDENT în Israel. Knesset-ul a fost dizolvat și se organizează alegeri anticipate pentru a III-a oară într-un an

jewishedproject.org
alegeri israel

Israel va organiza noi alegeri pe 2 martie, acesta fiind al treilea tur de scrutin în mai puțin de un an, a decis joi Parlamentul, după ce premierul Benjamin Netanyahu și principalul său rival nu au reușit după celelalte două alegeri anterioare formarea unei coaliții de guvernare, potrivit Reuters preluat de mediafax.

Vezi și: SURSE - Planul 'B' în PNL dacă pică alegerea primarilor în două tururi

Cu 94 de voturi pentru şi niciunul împotrivă parlamentarii au aprobat o moțiune de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a noii date electorale. Această decizie a fost luată la câteva ore după expirarea termenului limită pentru a forma un guvern în urma ultimelor alegeri din septembrie.

În acel scrutin și în cel din aprilie, partidul conservator Likud condus de Netanyahu s-a impus în faţa partidului fostului general Benny Gantz, Alb şi Albastru. Niciuna nu a reușit să strângă suficient sprijin în Knesset (Parlamentul israelian), care are 120 de locuri, pentru o coaliție stabilă.

În calitate de premier interimar, Netanyahu va rămâne în funcție până când se va forma un nou Guvern - un proces care s-ar putea prelungi mai multe luni în urma alegerilor din martie dacă se va lua în considerare ceea ce este probabil să fie o nouă rundă chinuitoare de formare a unei noi coaliții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.