Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză politică în Albania: Deputații din opoziție au demisionat în bloc

albania protest

Deputaţii opoziţiei de centru-dreapta din Albania au decis luni să demisioneze în bloc pentru a protesta împotriva premierului socialist Edi Rama, pe care îl acuză de corupţie, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

'Deputaţii Partidului Democratic, dar şi aliaţii lor au decis toţi să demisioneze din posturile lor: acest guvern a manipulat rezultatele legislativelor din iunie 2017 şi este implicat în cazuri de infracţiuni şi de corupţie', a declarat liderul formaţiunii, Lulzim Basha.

Mii de persoane au participat sâmbătă la o manifestaţie la Tirana, la apelul opoziţiei, reclamând demisia premierului socialist Edi Rama, aflat la putere din 2013.

Poliţia albaneză a recurs la gaze lacrimogene şi la tunuri cu apă pentru a-i respinge pe manifestanţii care au forţat un cordon de protecţie în faţa sediului guvernului.

O nouă adunare pentru a cere demisia lui Rama şi alegeri legislative anticipate este prevăzută pentru joi.

Partidul Democratic şi aliaţii săi dispun de 44 de deputaţi din 140, faţă de 78 ai Partidului Socialist al premierului Rama.

Într-o primă reacţie, Edi Rama a ironizat 'eforturile disperate' ale opoziţiei.

După ce opoziţia a boicotat lucrările parlamentului timp de şase luni în 2018, această demisie în bloc plasează Albania în faţa unei crize politice şi instituţionale.

Albania speră să deschidă în acest an negocierile de aderare la Uniunea Europeană, care a cerut însă Tiranei progrese în lupta împotriva crimei organizate şi a corupţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.