Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Croaziere turistice pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, din 2019

observator.tv
decebal de la dunare

Turiștii care vor merge la vară pe litoralul românesc al Mării Negre se vor plimba cu o barcă pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, pentru ca apoi să viziteze, organizat, atracțiile din județul Constanța, scrie Mediafax.

Directorul general al CN Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța, Daniel Georgescu, a prezentat, joi, într-o conferință de presă, demersurile inițiate pentru promovarea canalului din punct de vedere turistic.

Potrivit acestuia, în sezonul estival 2019 ar urma să fie organizate cel puțin două croaziere pe săptămână, de la Agigea până la Murfatlar, de unde turiștii vor merge să viziteze monumentul Tropaeum Traiani, bisericile de cretă sau Mânăstirea Sfântul Andrei.

„Ne dorim ca începând cu sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, să se facă măcar de două ori pe săptămână acele croaziere de la Ecluza Agigea către Portul Murfatlar. De acolo să fie preluați și să meargă către Tropaeum Traiani, bisericile de cretă și mănăstirile Dervent și Sfântul Andrei. Eu zic că la momentul acesta, noi, ca și companie, încercăm să revitalizăm lucrurile care ne pot aduce plus valoare nouă, județului, dar și țării, pentru că până la urmă vindem Constanța și România, nu vindem doar Constanța”, a declarat Daniel Georgescu.

El a precizat că în acest moment sunt discuții „foarte avansate” cu Consiliul Județean Constanța pentru a promova canalul din punct de vedere turistic și se lucrează la finalizarea gării maritime de la Murfatlar. Urmează să fie stabilită și procedura în sine, pentru că se dorește să nu fie perceput tariful de tranzitare a canalului.

Potrivit directorului ACN SA, vizita în județ ar urma să se desfășoare pe parcursul unei singure zile. Astfel, turiștii s-ar plimba cu barca până la Murfatlar, de unde ar fi preluați de autocarele unor companii private, care i-ar duce către obiectivele din județ, după care, tot cu autocarele, să fie transportați către hotelul în care sunt cazați.

„În principiu ne dorim să plece din aval de ecluză, să se ecluzeze la Agigea și să staționeze la Murfatlar. Turiștii nu au la dispoziție decât o zi. Voiajul de la Agigea la Murfatlar ar dura aproximativ o oră, o oră și jumătate. Cu autocarul mai durează o oră jumătate cel puțin până la cele două mânăstiri drumul și înapoi să îi aducă”, a spus Daniel Georgescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.