Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roşie a oferit măşti şi mănuşi de protecţie locuitorilor comunei Ciuruleasa, focar de coronavirus

crucea rosie

Sute de măşti şi sute de perechi de mănuşi au fost livrate de Crucea Roşie Primăriei din comuna Ciuruleasa, din Munţii Apuseni, unde au fost confirmate până luni 11 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, cel mai mare număr într-o comunitate din judeţul Alba.

"În contextul derulării unei anchete epidemiologice în comuna Ciuruleasa şi a necesităţii implementării unor măsuri imediate de protecţie a populaţiei pentru a se evita răspândirea virusului la o scară mai largă, organizaţia noastră a oferit în această dimineaţă, în regim de urgenţă, 500 măşti şi 500 perechi mănuşi, Primăriei comunei Ciuruleasa", se menţionează într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES, de către filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

Materialele de protecţie vor fi distribuite personalului din administraţia publică locală, precum şi locuitorilor care îşi desfăşoară în continuare activitatea profesională în afara comunei, arată sursa citată.

Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba a răspuns, potrivit directorului Adrian Ionel Duşa, tuturor solicitărilor venite din partea primăriilor şi diferitelor instituţii publice privind oferirea de măşti şi mănuşi de protecţie.

Citește și: Victor Ponta a atacat dur Guvernul: Acceptăm să fim mințiți și propagam minciuni

Astfel, au fost predate aproximativ 4.000 de măşti şi peste 1.500 de perechi mănuşi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Alba, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba, Instituţiei Prefectului Judeţul Alba, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alb, Gărzii de Mediu Alba, U.M. 01684, Inspecţiei de Stat în Construcţii Alba, Protecţiei Consumatorului Alba, Spitalului Municipal Blaj şi primăriilor din Aiud, Cergău, Ciugud, Ighiu, Şona şi Teiuş, precum şi unei grădiniţe din Alba Iulia şi Asociaţiei SPEROMAX Alba.

În Alba au fost confirmate până luni 50 de cazuri de coronavirus, din care cel puţin 11 în Ciuruleasa, o comună situată în apropiere de limita cu judeţul Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.