Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roșie nu îi poate vizita pe prizonierii de război ucraineni din Olenivka

www.twitter.com
scoala ucraina

Crucea Roșie nu are acces la prizonierii de război ucraineni, deși a făcut mai multe demersuri în acest sens, potrivit Sky News și Mediafax.

Oficialii nu au reușit să asigure accesul la prizonierii de război ucraineni deținuți în orașul Olenivka, controlat de Rusia, a declarat șeful Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

În ultima perioadă, au avut loc negocieri intense cu autoritățile ruse, dar Crucea Roșie nu a primit garanții de securitate pentru a efectua o vizită.

În iulie, zeci de prizonieri au fost uciși în urma unui atac cu rachete sau a unei explozii. Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc cu privire la acest atac.

Crucea Roșie a anunțat că sunt aproximativ 1.800 de persoane preluate din oțelăria Azovstal din Mariupol, pe care nu le-a putut vizita.

Directorul general Robert Mardini a declarat că reprezentanții organizației au vizitat sute de prizonieri de război de ambele părți, dar că există alte mii de persoane pe care nu au putut încă să le vadă.

„Negociem în fiecare zi pentru a avea acces deplin la toți prizonierii de război. Este în mod clar o obligație absolută a părților de a permite accesul CICR la toți prizonierii de război", a precizat Mardini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.