Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roşie Română a trimis două tiruri cu produse în Kiev

crucea rosie

Un nou convoi umanitar cu bunuri pentru populaţia afectată de războiul din Ucraina a fost organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, care, în premieră, s-a implicat direct în organizarea transportului, o echipă a filialei însoţind cele două tiruri cu ajutoare de primă necesitate până în Kiev, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES.

"Crucea Roşie Română Filiala Alba a asigurat desfăşurarea unui nou transport umanitar către Ucraina, cu bunuri pentru populaţia afectată de război. De această dată, organizaţia noastră s-a implicat direct în organizarea transportului, o echipă a Filialei Alba însoţind cele două tiruri cu ajutoare de primă necesitate, până în Kiev, în inima Ucrainei. Astfel, peste 26 de tone de produse, în valoare totală de peste 1.500.000 lei, au fost donate pentru populaţia din Ucraina, după cum urmează: consumabile medicale (truse de prim ajutor, tărgi pliabile, comprese, feşi, kituri pentru arsuri etc.); produse de igienă pentru adulţi şi copii; produse de cazarmament (saci de dormit, pături, sute de lenjerii de pat); apă îmbuteliată şi o cantitate însemnată de lapte praf pentru copii", se menţionează în comunicat.

Au donat atât persoane, în cadrul campaniei "Umanitatea nu are graniţe", cât şi companii.

"Experienţa trăită de către echipa Crucii Roşii Filiala Alba, alcătuită din Adrian Ionel Duşa, director, şi Mureşan Călin, ambulanţier, în cele patru zile de deplasare, a fost copleşitoare, urmele lăsate de bombardamente pe străzi, clădiri şi în viaţa oamenilor fiind mult peste imaginaţia noastră. (...) Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba va continua să fie alături de populaţia afectată de pe urma războiului din Ucraina, prin campania 'Umanitatea nu are graniţe'", se mai arată în comunicat.

Primul transport umanitar a avut loc în 27 februarie şi a constat în 600 de saci de dormit din depozitul Crucii Roşii Române Filiala Alba spre tabăra de refugiaţi de la Siret, judeţul Suceava, în vederea acoperirii nevoilor din zona afectată. În 2 martie, a fost un alt transport umanitar, cu 300 de saci de dormit din depozitul Crucii Roşii Române Filiala Alba, spre tabăra de refugiaţi de la Milişăuţi, judeţul Suceava.

În 30 martie, au fost trimise în Ucraina, zona Odessa, două tiruri conţinând 23 tone de alimente, produse de igienă şi cazarmament. În 13 aprilie, a fost un alt transport umanitar în Ucraina, respectiv un tir conţinând 16 tone de produse lactate şi suplimente, aranjate în 33 de paleţi şi donate Crucii Roşii, au fost trimise către Crucea Roşie din localitatea Uzhhorod, Ucraina.

Totodată, de la începutul războiului, au fost oferite ajutoare constante pentru familiile de refugiaţi stabilite în judeţul Alba, cu bunuri constând în produse de igienă şi alimente de bază.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.