Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crystal Palace consideră părtinitor actualul model de sustenabilitate financiară din Anglia

x
fotbal minge

John Textor, unul dintre coproprietarii clubului englez de fotbal Crystal Palace, a opinat că actualul model de sustenabilitate financiară din Premier League restricţionează ambiţiile cluburilor care vor să conteste dominaţia aşa numitelor şase mari cluburi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Regulile de profit şi sustenabilitate (PSR) au fost introduse în 2013 pentru a aduce mai mult echilibru pe terenul de joc şi de a împiedica cluburile cu proprietari bogaţi să cheltuiască sume mari de bani.

Cluburile se confruntă cu riscul sancţiunilor cu deducere de puncte pentru pierderi de peste 105 milioane de lire sterline pe o perioadă de trei ani sau 35 de milioane de lire sterline pe sezon. Cu toate acestea, ele pot echilibra cheltuielile cu veniturile pe care le generează în acea perioadă.

Investiţiile în dezvoltarea juniorilor, fotbalul feminin, infrastructura şi munca în comunitate sunt, de asemenea, modalităţi de a echilibra pierderile în conturi şi de a evita sancţiunile.

Criticii, însă, spun că regulile oferă oportunităţi limitate pentru cluburile mai mici de a contesta echipe mai stabile cu baze largi de fani.

''Este clar că regulile (PSR) sunt construite pentru a se asigura că echipele care nu generează venituri semnificative nu le pot recupera'', a spus Textor la summit-ul Financial Times Business of Football. Regula fair play-ului financiar este o fraudare a unui termen, pentru a spune că este vorba despre sustenabilitate. Sustenabilitatea ar trebui să se refere la calitatea bilanţului, nu la raportul dintre profit şi pierdere. Avem trei miliardari în grupul nostru de proprietari la Palace, dar nu avem voie să cheltuim la nivelul echipelor care se află în top şase''.

Textor a opinat că depunctarea pe care ar urma s-o primească Nottingham Forest, pentru încălcarea PSR, nu este corectă.

După promovarea în Premier League, înaintea sezonului 2022/2023, patronul lui Forest, Evangelos Marinakis, a cheltuit foarte mulţi bani şi a bătut recordul transferurilor din prima ligă, cu 21 de jucători recrutaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.