Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSA Steaua a câştigat titlul naţional la polo

www.agerpres.ro
Steaua - Dinamo polo

CSA Steaua Bucureşti a câştigat titlul de campioană naţională la polo pe apă, miercuri, după ce a învins-o pe CSM Oradea, cu scorul de 10-3 (1-2, 2-0, 4-1, 3-0), în Bazinul Steaua, în meciul decisiv al finalei Superligii masculine.

Steaua s-a impus cu 3-2 la general în finala jucată după sistemul cel mai bun din cinci partide. În primele două partide de la Bucureşti, Steaua a învins cu 8-4, iar CSM Oradea a câştigat cu 12-9, iar în meciurile de la Oradea, Steaua a dispus cu 7-5, iar CSM a câştigat cu 8-5.

Orădenii au început bine meciul decisiv şi au condus cu 2-0, prin golurile înscrise de Alex Popoviciu şi Ramiro Georgescu, iar CSM a terminat prima repriză în avantaj, 2-1. Steaua a reuşit să întoarcă scorul în sfertul al doilea, iar la jumătatea confruntării conducea cu 3-2. CSA s-a desprins pe tabelă în sfertul al treilea (5-2), Dragoljub Rogac a redus din diferenţă, dar Alexandru Gheorghe a completat hat-trick-ul şi înaintea ultimului sfert gazdele conduceau cu 7-3. CSM a ratat un penalty pe final, iar Steaua şi-a mărit avansul, câştigând cu 10-3.

Steaua a reuşit eventul în acest sezon, după ce a câştigat şi Cupa României, la loviturile de departajare, cu CSM Oradea. Steaua a câştigat ultimele cinci titluri de campioană naţională, după nouă obţinute de orădeni. CSA Steaua are în total 17 titluri de campioană.

Curtea de Apel Oradea a anulat Hotărârea Federaţiei Române de Polo din 2 iunie 2020, consemnată în Procesul Verbal Nr. 214, prin care acorda titlul de campioană naţională echipei CSA Steaua Bucureşti pentru ediţia 2019-2020 a Superligii Naţionale de polo.

CSM Oradea se situa pe locul al doilea în ierarhia la zi a Superligii Naţionale de polo la momentul suspendării competiţiei din cauza declanşării pandemiei COVID-19 ceea ce a determinat autorităţile române să declare stare de urgenţă pe întreg teritoriul
ţării. La acel moment, echipa de polo pe apă CSM Oradea avea cu patru meciuri mai puţin disputate decât prima clasată, CSA Steaua, declarată campioană naţională de Biroul Federal al FR Polo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.