Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSA Steaua i-a omagiat pe handbaliştii care au câştigat Cupa Campionilor Europeni

Radu Pop
Wikipedia
csa steaua

Foştii handbalişti ai echipei Steaua care au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 6 aprilie 1968 şi 22 aprilie 1977, precum şi Cupa Challenge în 29 aprilie 2006, au fost omagiaţi, miercuri, de Clubul Sportiv al Armatei în cadrul unui eveniment la care a participat şi ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Printre sportivii care au fost prezenţi la festivitatea intitulată "Campionii semicercului stelist" s-au numărat Cristian Gaţu, Nicolae Munteanu, Laurenţiu Roşu, Radu Voina, Ştefan Birtalan, Ionuţ Ciobanu, Ovidiu Mihăilă, Marius Novanc, Alexandru Petre, Marius Tudor, Bogdan Voina, Ştefan Birtalan Jr, Claudiu Stan şi Cristian Gheorghe.

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei, Răzvan Bichir, a declarat că foştii jucători au făcut ca Steaua să fie un nume respectat în handbalul mondial.

"Avem în faţa noastră trei generaţii care au făcut istorie pe semicerc pentru handbalul stelist. Au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1969 şi 1977, precum şi Challenge Cup în 2006. Aceste performanţe, dar şi altele, au făcut ca Steaua să fie un nume respectat în istoria handbalului românesc, european şi mondial. Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru Steaua şi vă asigurăm de respectul nostru", a precizat Bichir.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, le-a mulţumit foştilor handbalişti şi le-a transmis că sentimentul de identitate naţională s-a format cu ajutorul lor.

"Ceea ce aţi făcut dumneavoastră este inestimabil pentru o ţară care ar trebui să îşi respecte trecutul. Din păcate astăzi avem o resetare a memoriei colective care face să nu mai ştim de unde venim, unde plecăm. Dar sentimentul puternic de identitate naţională de dinainte s-a format cu ajutorul sportului. Handbalul, gimnastica şi fotbalul la un moment dat au constituit sufletul naţional şi sentimentul că nu suntem o naţiune mică. Sentimentul că eşti o mare naţiune nu se poate crea decât prin sport. De aceea sunt foarte bucuros să vă omagiem, ştiu că de regulă patria nu e recunoscătoare, dar noi, cei care am trăit momentele victoriilor dumneavoastră nu o să vă uităm niciodată. Victoriile au fost luminile care ne-au încălzit sufletele în momentele acelea", a precizat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.