Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSALB a înregistrat aproape 500 de cereri, în primele trei luni ale acestui an

csalb.ro
csalb

Aproape 500 români s-au adresat Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), în primele trei luni ale acestui an, pentru identificarea de soluții amiabile în relația cu băncile și IFN-urile, cu 60% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Mediafax.

Din totalul celor 494 de cereri primite în primele trei luni din 2019, 458 adresau diverse spețe în relația cu banca, în vreme ce 36 vizau diferite aspecte ale relației consumatorilor cu IFN-urile.

Numărul total de dosare constituite în primul trimestru al acestui an a ajuns la 147, dintre care 146 au fost formate în relația cu băncile, în vreme ce la nivelul IFN-urilor a fost constituit un singur dosar, în intervalul menționat. Dintre aceste dosare, 65 s-au soluționat cu înțelegerea părților (toate în raport cu băncile), alte 80 de dosare se află în curs de procesare, iar în două dosare părțile nu s-au înțeles.

Citește și: Eugen Teodorovici, noi precizări despre migrația forței de muncă : Când mă gândesc la interesul economic al României, da, înțeleg să fiu și agresiv

Totodată, 53 de cereri au fost soluționate amiabil de către comercianți, după sesizarea CSALB (comercianții au negociat direct cu consumatorii), respectiv 49 de cereri soluționate amiabil în relația cu băncile și patru cereri soluționate amiabil de către IFN-uri.

De la începutul anului, 108 consumatori s-au împăcat cu băncile, prin intermediul CSALB, față de 74 în aceeași perioadă a anului trecut.

Acesta este unul dintre motivele pentru care CSALB a decis creșterea numărului total de conciliatori, de la 17 la 21. Cei patru conciliatori nou-veniți sunt specialiști în drept și în domeniul financiar-bancar; Alina Radu, avocat specializat în drept bancar, negocieri și finanțări; Cosmin Vasile, avocat specializat în drept bancar și Membru în Comisia de Soluționare a Disputelor International Bar Association; Sebastian Guțiu, avocat specializat în drept bancar; Alexandru Ambrozie, avocat cu expertiză în dreptul bancar, piața de capital și dreptul penal al afacerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.