Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cseke Attila: Proiecte din încă trei judeţe primesc finanţare prin Programul 'Anghel Saligny'

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat vineri că încă trei judeţe vor primi finanţare prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" - Brăila, Gorj şi Sibiu.

Potrivit ministrului, au fost finalizate şi listele cu obiectivele de investiţii ce vor fi finanţate pentru judeţele Brăila, Gorj şi Sibiu, urmând alocările şi pentru restul judeţelor. Aceste trei judeţe se alătură judeţelor Alba, Dâmboviţa, Harghita şi sectoarelor municipiului Bucureşti, care au primit, săptămâna trecută, finanţare prin acest program.

"Prioritare au fost, şi de această dată, asigurarea apei potabile în localităţi şi a reţelelor de canalizare, iar drumurile vor fi reabilitate doar dacă aceste două categorii de utilităţi sunt realizate. Îi asigur pe locuitori că fiecare localitate care a depus cerere va primi finanţare pentru cel puţin o investiţie", a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă, potrivit Agerpres.ro.

Conform criteriilor de selectare, în judeţul Brăila vor fi finanţate 50 de obiective de investiţii, în valoare totală de 615.157.723,10 lei.

Din judeţul Gorj, ministerul a primit 156 de cereri, iar, în urma procedurii, au fost aprobate 114 obiective, în valoare totală de 1.169.838.008,35 lei.

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Sibiu vor primi finanţare pentru 93 de investiţii, în valoare totală de 930.693.157,74 lei.

Prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile. MDLPA a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.