Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM a dat aviz: Ioana Albani, noul procuror şef adjunct al DIICOT

justitie drept

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat marţi, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiţiei de numire a Ioanei Albani în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). 

"În şedinţa de azi, după parcurgerea activităţilor prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management şi susţinerea interviului, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei procuror Ioana Bogdana Albani. (...) Hotărârea de avizare a Secţiei pentru procurori va fi transmisă Ministerului Justiţiei în cursul zilei de astăzi", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

INCIDENT cu Iohannis la Sibiu. SPP-iştii au intervenit în forţă/ VIDEO


Conform Legii 303/ 2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis pe 31 mai către CSM propunerea de numire a Ioanei Bogdana Albani ca procuror şef adjunct al DIICOT, pe o perioadă de trei ani. 

MJ a precizat că Ioana Albani îndeplineşte cerinţele de vechime, prevăzute de art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, de minimum 10 ani ca procuror. 

"În desemnarea propunerii, ministrul Justiţiei a avut în vedere rezultatele obţinute de doamna procuror în cadrul DIICOT, din care face parte încă de la înfiinţare, precum şi experienţa profesională şi îndeplinirea criteriilor de integritate", sublinia MJ. 

În 19 mai, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a delegat-o pe Ioana Albani în funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT pentru o perioadă de şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.