Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM a dat verdict în cazul a doi magistrați

csm-va-avea-o-noua-conducere

Cercetată disciplinar de către Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Irina Lazăr, de la Tribunalul Argeș a fost declarată nevinovată de acuzațiile cuprinse în acțiunea înaintată consiliului de către Inspecția Judiciară.

Este vorba despre abaterea prevăzută de art. 99 lit. s) teza I din Statutul judecătorilor și procurorilor, adică „utilizarea unor expresii inadecvate, în cuprinsul hotărârilor judecătorești sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raționamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiției sau demnitatea funcției de magistrat.” 

Decizia CSM nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la completul de cinci judecători al Înaltei Curți.

Nu de aceeași soluție s-a putut bucura însă un alt magistrat piteștean, judecătorul Daniel Dumitru Dumitru, de la Judecătoria Pitești, cercetat și el disciplinar de către CSM, la sesizarea Inspecției Judiciare. În ce îl privește pe judecătorul Dumitru, acesta a fost sancționat cu „diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni”.

Abaterea pentru care a fost pedepsit de către CSM este prevăzută de Statutul magistraților și se referă la „exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență” și „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții.” Și în cazul său decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. 

sursa: jurnaluldearges.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.