Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM Bucureşti a solicitat FR Handbal retragerea deciziei prin care sezonul 2019-2020 a fost îngheţat

Clubul CSM Bucureşti a solicitat FR Handbal retragerea deciziei Consiliului de Administraţie al forului, prin care sezonul 2019-2020 a fost îngheţat" cu clasamentele valabile la acel moment, 18 mai. CSM a cerut ca ierarhiile să fie decise, conform regulamentelor în vigoare, de Comisia de Competiţii a FRH, nu de Consiliul de Administraţie, potrivit new.ro.

Informaţia a fost confirmată pentru News.ro de conducerea CSM Bucureşti, care aşteaptă o decizie privind solicitarea sa în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al FRH de luni.

În 18 mai, directorul CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a transmis, după decizia FRH de a încheia sezonul 2019-2020 fără stabilirea campioanei, că hotărârea FRH va fi atacată.

”E greu de înțeles după ce criterii s-a ghidat Federația Română de Handbal astăzi, 18 mai 2020, când a decis să tragă cortina peste Liga Florilor și să decidă astfel ierarhia finală, o ierarhie finală care nu ține cont nici măcar de matematică...
Federația Română de Handbal, prin Consiliul de Administrație, a ignorat nu doar regulamentele competiției pe care o guvernează, ci și fair-play-ul ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa ca for suprem al handbalului românesc. E adevărat, nimeni nu s-a mai confruntat până acum cu o situație ca cea pe care o traversăm cu toții de două luni și jumătate încoace, dar asta nu reprezintă o scuză pentru greșelile pe care federația le face”, afirma Gabriela Szabo la acea vreme.

Directorul CSM Bucureşti considera că, prin decizia luată, FRH a arătat că ”nu îi pasă de munca unor jucătoare, de eforturile unui club reprezentativ nu doar pentru handbalul românesc, ci pentru întreg sportul românesc, a arătat că nu îi pasă de handbal”.

Federaţia Română de Handbal a decis, în 18 mai, să nu acorde titlurile de campioană în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină.

Competiţiile, întrerupte în luna martie de pandemia de coronavirus, nu s-au mai reluat. Astfel, la feminin, SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17) au încheiat în această ordine pe primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj.

În urma deciziei, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua în Liga Campionilor, iar CSM Bucureşti va aştepta decizia EHF privind acordarea unui wild-card pentru aceeaşi competiţie.

EHF a cerut forurilor naţionale să anunţe echipele campioane până la data de 1 iunie, tocmai pentru a putea stabili participările în Liga Campionilor, şi urmează să-şi anunţe decizia.

La masculin, CSM Bucureşti a încheiat pe locul 5, dar EHF a decis să mai acorde un loc naţiunilor de pe prima poziţie în rankingul continental, astfel că formaţia din Capitală va evolua în EHF European Cup (fosta Challenge Cup).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.