Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM îi pune piedică procurorului din dosarul Ayahuasca - Dorit de Hosu șef în DIICOT central, Drilea rămâne la Brașov

csm

Continuă reglările de conturi la vârful procuraturii.  Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins marți delegarea procurorului  Marian Drilea de la DIICOT Brașov la structura centrală a DIICOT.

„Respingerea propunerii de delegare în funcţia de procuror şef al Biroului pentru coordonarea activităţilor tehnice de specialitate din cadrul structurii centrale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului DRILEAMARGA POMPILIU MARIAN, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul teritorial Braşov”, se arată în ordinea de zi soluționată a ședinței Secției pentru procurori a CSM de marți, 25 august.

Marian Drilea era dorit la DIICOT central de procurorul-șef Giorgiana Hosu, după ce acesta a instrumentat dosarul Ayahuasca, în care fostul sef al Departamentului de Informaţii si Protecţie Internă (DIPI), serviciul secret al Ministerului de Interne, Gelu Oltean, a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat. Gelu Oltean a susținut, după ieșirea din arest preventiv, că este victima unei „mascarade” și că va merge până la CEDO pentru a-și susține cauza.

Marian Drilea a candidat pentru funcția de procuror general al PÎCCJ atât la selecția organizată de Cătălin Predoiu la începutul anului, cât și la selecția fără rezultat organizată de fostul ministru Tudorel Toader în 2019. Drilea este procuror DIICOT şi a ajuns în atenţia presei în 2012, după ce l-a interceptat pe preşedintele Traian Băsescu, în dosarul "Motorina". Numele lui Drilea a fost vehiculat și pentru preluarea șefiei DNA în 2012. La acel moment, se spunea că acesta ar fi fost dorit de Victor Ponta la conducerea DNA și că pe cei doi îi lega pasiunea pentru raliuri, la care se întâlniseră de mai multe ori, ambii fiind copiloți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.