Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM îl suspendă pe judecătorul Dan Anton

CSM

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcție a judecătorului Dan Anton de la Curtea de Apel Iași pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Măsura survine ca urmare a dispunerii față de acesta a măsurii arestării preventive la propunerea DNA, potrivit unui comunicat al CSM.

Curtea de Apel București a admis săptămâna trecută propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a judecătorului Dan Anton, acuzat de trafic de influență (două infracțiuni), violarea vieții private, instigare la abuz în serviciu, șantaj și dare de mită.

Conform unor surse citate de Agerpres, Dan Anton ar fi promis, printre altele, că poate interveni pe lângă fostul premier Vlad Filat (care în momentul săvârșirii infracțiunii era deputat).

În același dosar, magistrații au decis arestarea preventivă a grefierei Gabriela Prelipcean de la Judecătoria Iași. Mai sunt urmăriți penal sub control judiciar Mihaela Juravle, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani; Teodor Hauca, om de afacetri și fost senator PDl; Marina Moglan, concubina judecătorului Anton (având dublă cetățenie română și moldovenească), și Renato Del Gatto, om de afaceri italian.

Totodată, în dosar, sunt urmăriți penal fără măsuri privative de libertate: Doina Bădică, consilier în cadrul Senatului României — Comisia Economică Industrii și Servicii; Florin Zvîncă, lucrător de poliție în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca Costești; Carmen Lupușoru, medic primar neurologie psihiatrică pediatrică la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, Ion Popușoi, agent de pază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.