Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM intervine în cazul deciziei unui judecător care a scandalizat România

csm

Un judecător din Constanţa vrea să aducă la audieri, cu dubele Jandarmeriei, copii de 5 şi 6 ani. Şi asta după ce micuţii oricum au suferit deja destule traume în "Grădiniţa Groazei", în care educatoarele i-au agresat luni în şir.

”Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de aspectele semnalate în spaţiul public, prin intermediul mass media, referitoare la cazul “Grădiniţa groazei”, aflat în curs de judecată pe rolul Judecătoriei Constanţa.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

În acest context, în temeiul dispoziţiilor art.45 alin. (2) şi (3) şi art.74 alin (1) lit. e din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, domnul judecător Mircea Aron, preşedintele Consiliului, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări prealabile cu privire la activitatea, conduita şi respectarea obligaţiilor profesionale de către domnul Bogdan Alexandru Arhip, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa.”, anunță CSM.

"În situaţia emiterii mandatelor la care s-a făcut referire în media, instituţia este obligată să aplice fără echivoc legea, dar va ţine cont de sensibilitatea situaţiei şi va acţiona cu condescendenţă. Dacă va fi necesar, se va solicita sprijinul Protecţiei Copilului şi se va folosi personal anterior instruit, cu predilecţie feminin, urmărind minimizarea oricărui stres suplimentar pentru copii şi familiile acestora. Este exclusă folosirea de către personal a cagulei, precum şi realizarea transportului cu autospeciale de ordine publică. Totodată, dezavuăm folosirea sintagmelor "duba jandarmeriei" sau "mascaţii jandarmeriei", într-un context în care se face referire la copii cu vârste de 5 şi 6 ani", este menţionat în comunicatul Jandarmeriei Constanţa.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

Acest dosar se află de doi ani pe rol. Scandalul a izbucnit după ce au apărut mai multe imagini şi înregistrări în care educatoarele îi agresau pe copii şi chiar le dădeau să bea alcool pentru a dormi. Mămicile copiilor au explodat în momentul în care au auzit de această decizie luată de judecători şi s-au sesizat imediat.

De-a lungul timpului, în acest dosar au fost audiate atât judecătoarele, cât şi mamele copiilor. După ce a izbucnit acest scandal, copiii au fost duşi la psiholog, au făcut ore întregi de terapie.

Citește și: Tudy îşi ia mâna de pe primărie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.