Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM izbucnește după ce judecătorii de la Tribunalul Brașov au fost făcuți maimuțoi de angajați ai CNSC

Inquam Photos / Octav Ganea
csm consiliul superior al magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii a luat foc după ce în presă au apărut știri conform cărora angajații de la CNSC îi numeau pe judecătorii de la Tribunalul Brașov maimuțoi.

Judecătorii sunt “maimuțoii de la Tribunalul Brașov”, decizia lor este “o inepție” și “o aberație”, în consecință ”avem de luat o decizie care să combată efectele hotărârii judecătorești”, spuneau angajații, conform Spotmedia.ro. Scandalul a început după ce CNSC a revocat-o din funcție pe președintele Florentina Drăgan, care a introdus pontajul electronic. Instanța a desființat decizia.

CSM a punctat că asemenea afirmații pot afecta independența justiției

Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoștiință publică următoarele:

Având în vedere apariția în spațiul public la data de 06 decembrie 2023, prin intermediul mass media, a unui articol de presă ce cuprinde redarea unor afirmații formulate de către angajați din cadrul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor cu referire la judecători din cadrul Tribunalului Brașov, Consiliul Superior al Magistraturii atrage atenția că exprimările utilizate au potențialul de a încălca independența judecătorilor care au pronunțat hotărârile judecătorești față de care criticile formulate au fost exprimate într-un limbaj reprobabil.

Consiliul subliniază că afirmațiile formulate de către angajații instituției anterior amintite, într-un context de interes public, cu referire la modul de interpretare și aplicare a dispozițiilor legale de către judecătorii Tribunalului Brașov, precum și cu privire la forța obligatorie a hotărârilor judecătorești pronunțate, sunt contrare respectului cuvenit puterii judecătorești într-un stat de drept și depășesc limita admisibilă a unor critici obiective care sunt permise în discursul public.

În acest context, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la posibila încălcare a independenței judecătorilor din cadrul Tribunalului Brașov. Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii asigură întregul corp al magistraților că își va exercita constant prerogativa constituțională a apărării independenței acestora conform statutului constituțional al judecătorului și procurorului, în raport de orice intruziune sau presiune nepermisă.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.