Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM va discuta raportul IJ privind apărarea reputaţiei profesionale a Laurei Codruţa Kovesi

kovesi

Plenul CSM va lua în discuţie, în şedinţa de joi, raportul Inspecţiei Judiciare privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, faţă de unele afirmaţii care i-ar fi fost atribuite la emisiunea "Sinteza zilei" difuzată pe 18 februarie de Antena 3. 

Conform concluziilor raportului IJ, cererea de apărare formulată de şefa DNA este întemeiată. 

"Inspecţia Judiciară a apreciat că situaţia de fapt prezentată este de natură să aducă atingere reputaţiei profesionale a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru. 

Pe 19 februarie, Kovesi a sesizat CSM, care a fost chemat să constate dacă informaţiile difuzate de postul de televiziune pot să afecteze negativ şi nejustificat opinia publică. 

"Având în vedere că în emisiunea menţionată realizatorul/ moderatorul a acreditat ideea că procurorul şef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este părtinitor în raport cu punerea în executare, de către organele fiscale, a respectivei hotărâri judecătoreşti definitive, doamna Laura Codruţa Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii să constate dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ şi nejustificat opinia publică, în sensul de a pune la îndoială autoritatea şi imparţialitatea autorităţii judiciare", potrivit DNA. 

Conform aceleiaşi surse, şeful DNA nu a exprimat niciun punct de vedere privind modalitatea în care organele fiscale pun în executare o decizie judecătorească definitivă. 

"Dimpotrivă, procurorul şef Laura Codruţa Kovesi reafirmă cu fermitate principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuţii şi subliniază că acesta este un principiu de bază al statului de drept, care consacră separaţia şi echilibrul puterilor în stat, fiind clar stipulat în Constituţia României", arată DNA. 

Conform sursei citate, Laura Codruţa Kovesi aduce la cunoştinţa opiniei publice că postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut niciun punct de vedere pe acest subiect. 

"Concluziile vehiculate în emisiunea 'Sinteza zilei' din data de 18 februarie 2016 sunt neadevărate şi se bazează pe o serie de afirmaţii făcute în anul 2014, scoase din context şi răstălmăcite cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică", susţine DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.