Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Csoma Botond (UDMR) dezvăluie ce se vorbește pe la colțuri: 'Nu cred că ne vom întoarce la guvernare / Pentru noi Iohannis a fost o dezamăgire'

Csoma Botond

Purtătorul de cuvânt al UDMR, deputatul Csoma Botond a declarat luni că nu crede că UDMR se va întoarce la guvernare şi nici un acord de susţinere a unui guvern minoritar nu se va face. El a mai spus că pe la colţuri, mulţi spun că PSD şi PNL vor avea liste comune la alegerile de anul viitor. Despre şeful statului, Botond a arătat că pentru UDMR şi pentru comunitatea maghiară, Klaus Iohannis a fost o dezamăgire, după ce în 2019 a folosit cartea maghiară într-o dispută pe care o avea cu PSD.

”Nu cred că ne vom întoarce la guvermare. (..) Nu cred că UDMR se va înoarce la guvernare”, a spus Csoma Botond, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Despre un sprijin pentru un guvern minoritar, liderul deputaţilor UDMR a spus: ”Nu am discutat acest aspect, suntem în Opoziţie dar facem o opoziţie constructivă. Vă spun sincer, UDMR, dacă ceva ni se pare raţional din partea Guvernului, nu o să luptăm împotrivă doar pentru că nu facem parte din Guvern”.

”În politică, nu poţi să spui niciodadă sigur, dar nu cred că ne vom întoarce la guvernare şi nici un acord de susţinere a unui guvern minoritar nu cred că se va face”, a afirmat Botond.

Despre coaliţia PSD- PNL, Csoma Botond a arătat că, dacă se ia decizia la nivel politic ca la alegerile de anul viitor să participe pe liste comune, vor rămâne împreună. ”Pe la colţuri, mulţi spun că s-ar putea întâmpla. Am discutat cu mai muţi oameni şi spun că pe termen scurt ar fi şi în interesul PNL şi al PSD”, a arătat Botond.

Întrebat dacă este mulţumit de preşedintele Klaus Iohannis, deputatul UDMR a spus: ”Sincer, pentru noi şi pentru comunitatea maghiară, domnul Iohannis a fost o dezamăgire, mai ales după episodul din 2019 când a folosit cartea maghiară într-o dispută pe care o avea la momentul respectiv cu PSD”.

”Eu nu îmi amintesc ca în politica românească, un preşedinte în exerciţiul funcţiei să fi folosit cartea maghiară, nici măcar domnul Iliescu nu a făcut lucrul ăsta”, a mai spus Csoma Botond, el adăugând că ”există şi acum un sentiment de supărare în rândul comuităţii maghiare” cu privire la preşedintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.