Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, ipoteză despre noii miniștri! Cum au fost aleși aceștia: 'Dragnea nici nu știe cum îi cheamă pe unii dintre ei'

CTP

Cristian Tudor Popescu a analizat amănunțit ceremonie de învestire a noului Cabinet condus de Viorica Dăncilă. Jurnalistul și-a aruncat prima oară privirea asupra președintelui Klaus Iohannis, în fața căruia noii miniștri și-au depus jurământul.

"Prima grijă a președintelui Iohannis a fost să nu zâmbească. Nu i-a fost prea greu. A avut o morgă desăvârșită, din primul până în ultimul moment al ceremoniei, vrând să sugereze prin asta faptul că nu are nicio tangență cu acest guvern și că îl așteaptă la cotitură. Apoi, modul în care a recuperat prin discursul de acum, a încercat să recupereze pierderea de capital de imagine pe care a înregistrat-o atunci când a numit-o pe doamna Dăncilă fără niciun comentariu.

Citește și: Klaus Iohannis e 'FĂCUT PRAF' de Lia Olguța Vasilescu: Haideți, să îi explic lui Iohannis. S-au redus salariile bugetarilor de lux, nu mă așteptam să îi plângă

A probozit, a beștelit activitatea guvernamentală a coaliției PSD-ALDE, a făcut-o cu ou și cu oțet. Pe bună dreptate, avea muniție suficientă aici, încârcându-i trecutul, punându-i niște greutăți în spinare de la bun început - un gest politic așteptat al domnului Iohannis - și a accentuat chestiunea legilor justiției și cea a luptei cu corupția. Iară are dreptate, pentru că în clipa de față pare că pe domnul Dragnea nu-l mai interesează altceva în legătură cu guvernarea. Domnul Dragnea, pe unii dintre miniștri cu siguranță nici nu știe cum îi cheamă prea bine. Ia cunoștință în legătură cu CV-ul lor, cu activitatea lor chiar acum, când ei sunt numiți. E limpede că acolo s-a produs o reîmpărțire a sferelor de influență. Acești miniștri sunt numiți de centre de putere locale, dar nu sub controlul lui Liviu Dragnea. El o are pe doamna Dăncilă, pe doamna Dan, pe Paul Stănescu și firește pe domnul Tudorel Toader, prin intermediul lui Călin Popescu Tăriceanu, prin care speră să-și rezolve problemele”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.