Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP a analizat salutul 'Hristos a înviat/Adevărat a înviat': 'Este răspunsul la o întrebare nepusă: Învierea lui Hristos este adevărată sau este falsă?'

CTP

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a analizat salutul creștinesc Hristos a înviat. În prima zi de Paști Cristian Tudor Popescu se întreabă ce gânduri aduce răspunsul „Adevărat a Înviat” celor care îl rostesc deoarece răspunde „la o întrebare nepusă: Învierea lui Hristos este adevărată sau este falsă?”, se arată în articolul publicat de CTP în Republica.ro.

Citește și: SCANDAL la slujba de Înviere: Klaus Iohannis, ELIMINAT din pomenirea preoților

„Hristos a înviat! Nu se spune: S-aude că a înviat Hristos! sau Hristos ar fi înviat! Afirmația este tare, fără vreun dubiu: Hristos a înviat! Și atunci, răspunsul, parolă de recunoaștere între creștini, de ce nu este același? De ce la Hristos a înviat! nu se răspunde tot cu Hristos a înviat! ? Adevărat a înviat! aduce o umbră de îndoială. Căci este răspunsul la o întrebare nepusă: Învierea lui Hristos este adevărată sau este falsă? Dacă, folosind manipularea, aș vrea să clatin credințe, aș repeta de multe ori: „Adevărat, Hristos a înviat, chiar a înviat, serios, pe bune că a înviat, să nu carecumva să credeți că nu e așa!”. Până la urmă, în capetele unora va încolți, fie și subconștient, buruiana îndoielii: „Domle, a înviat, a înviat, da chiar o fi înviat, sau e numai, așa, o vorbă?”. Răspunsul repetat ultraafirmativ la o întrebare nerostită sădește răspunsul contrar”, a precizat Cristian Tudor Popescu în analiza sa pe Republica.ro.

Citește și: Mesaj dureros din partea tatălui care și-a pierdut ambii copii într-un accident rutier: 'Ne-ați lăsat un gol imens în suflet' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.