Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP a sărit pe Rafael Nadal: 'Grozanic este când unul dintre puținii mei 'zei' morali mă lovește în moalele capului'

captura YouTube - Recorder talks
Cristian Tudor Popescu CTP

CTP a sărit pe Rafael Nadal: 'Grozanic este când unul dintre puținii mei 'zei' morali mă lovește în moalele capului'

Cristian Tudor Popescu a comentat vestea că Rafael Nadal a devenit ambasador al tenisului din Arabia Saudită.

Acordul cu saudiții presupune ca multiplul campion de Grand Slam să promoveze tenisul din Arabia Saudită și să deschidă o academie de tenis în țara din Orientul Mijlociu.

„Oriunde privești în Arabia Saudită, vezi creștere și progres. Sunt entuziasmat să fac parte din acest proces”, a comentat Nadal.

CTP a rămas cu un gust amar în urma veștii. Asta deși de-a lungul anilor a fost un admirator declarat al lui Nadal „dacă luăm în considerare doar criteriul psihic, Nadal este cel mai mare jucător din toate timpurile”.

Reacția lui CTP, după ce Rafael Nadal a devenit ambasador al tenisului din Arabia Saudită

„Grozanic este când unul dintre puținii mei «zei» morali mă lovește în moalele capului. L-am considerat pe Rafael Nadal cel mai cinstit om pe care îl știu, și nu numai din tenis. Citind că a acceptat să fie ambasador al Federației de Tenis din Arabia Saudită, m-am simțit minute în șir ca într-un avion cu luminile stinse, pe cale de a se prăbuși. Într-un târziu am început să raționez, acum dând cu capul într-un zid.

De ce? De ce? Cum să facă așa ceva? Murea de foame Rafa? A câștigat cinstit sute de milioane, poate miliardul, muncind ca un ocnaș, ca niciun alt jucător, lezându-și corpul, concentrându-și psihicul pe tenis până la niveluri de-a dreptul dureroase pentru un om obișnuit.

Nu l-am văzut niciodată altfel decât drept, altfel decât fair-play față de adversari, arbitri, public. Îi citeam pe față o sinceritate, un bun-simț, o inocență aproape copilărească.

Ambasador al cui? Ambasador al celor ce condamnă la zeci de ani de închisoare puținele activiste saudite care încearcă să apere drepturile femeilor de a nu fi considerate subființe sau pe cei care se fac vinovați de a posta pe twitter și a se asocia în grupuri de prieteni? Ambasador al celor care exploatează la negru, până la sânge, muncitorii imigranți?”, este prima parte a textului-revoltă scris de CTP. pe Facebook.

„În octombrie 2022, 10 egipteni, cu vârste între 10 și 18 ani, au fost deținuți 16 luni fără a fi judecați, fiind apoi condamnați la mai mult de 10 ani de temniță. Pentru că au organizat o celebrare tradițională egipteană în comunitatea lor.

Așa-numita Curte Specială Criminală chiar asta face, crime: trimite la eșafod, inclusiv minori, după procese în care n-au nicio șansă. Pe 12 martie 2022, 81 de cetățeni saudiți și străini au fost executați în masă.

Printre crimele enumerate în rechizitoriu, «rupturi provocate țesutului social și coeziunii naționale» și «participarea și incitarea la proteste». 41 dintre cei executați erau membri ai minorității religioase Shi`a. În detenție, aceștia au fost supuși torturilor pentru a-și «mărturisi» crimele.

Și cum l-aș putea uita pe jurnalistul Jamal Khashoggi, căsăpit pur și simplu în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru articolele sale critice la adresa regimului prințului Mohamed bin Salman.

Și Nadal, mare este Allah, declară: «Oriunde te uiți în Arabia Saudită, poți vedea creștere și progres, iar eu sunt încântat să fac parte din asta. Vreau să ajut sportul din întreaga lume să se dezvolte, iar în Arabia Saudită există un potențial real».

Deci, din toată planeta, Nadal nu a ales Tunisia lui Ons Jabeur, sau Egiptul lui Mayar Sherif, sau, eu știu, Bangladesh, ca să-și deschidă acolo o Academie de Tenis, preferă Arabia Saudită, cu al ei «potențial real» de trilioane de euro și mii de oameni hăituiți și uciși...

Nu i-am văzut fața lui Rafael Nadal când spune ce-a spus. Și nici nu vreau s-o văd”, a încheiat CTP.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.