Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP acuză DIICOT de atentat asupra democrației

Digi24
CTP Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu (CTP) a vorbit la Digi24 despre hotărârea DIICOT de a clasa parțial dosarul „10 August”, decizie prin care șefii Jandarmeriei care au comandat atunci acțiunea trupelor au fost scoși de sub urmărire penală.

Citește și: Profeție devastatoare a unui doctor: Dacă nu se termină cu teoriile conspiraționiste, vom avea același scenariu ca în Italia .

„Hotărârea, sau, mă rog, decizia procurorilor de la DIICOT în cazul „10 august”. Vasăzică, acolo, acei matracaci șefi ai Jandarmeriei, adică Cucoș, Sindile, Chirică, Cazan nu sunt găsiți vinovați de nimic. Practic, acolo s-a procedat „normal”. Este „normal” ce s-a întâmplat – cetățenii bătuți, gazați, udați cu tunurile de apă, intrarea în forță, asaltul asupra masei pașnice de cetățeni a fost făcut eventual de câțiva jandarmi pe care „i-a luat capul” și, individual, s-au năpustit asupra cetățenilor. Ei primiseră de fapt ordin de la matracacii ăștia șefi, primiseră ordinul să danseze prin piață. Dansuri populare. Și nu l-au executat ordinul asta. Ce să vezi, s-au apucat așa, dintr-o dată, de capul lor, să bată cetățeni.

Deci, nu sunt găsiți vinovați, și acest act produs de DIICOT nu este suficient pentru a scoate oamenii în Piața Victoriei. Acest atentat grav, zic eu, la adresa democrației pe care îl reprezintă hotărârea DIICOT, decizia asta, care validează intervenția brutală împotriva manifestanților pașnici nu este considerată suficient de revoltătoare pentru ca oamenii să iasă în Piață împotriva ei. În schimb, ies alți oameni care manifestează – e dreptul lor -, pentru libertatea de a fi cretini. Asta există în democrație. În democrație, ai dreptul să fii liber cugetător și de asemenea ai dreptul să liber necugetător”, a spus CTP la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.