Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, despre criminalul olandez: 'L-a văzut pe Dincă cum își face mendrele cu toată poliția și procuratura română și a spus că s-a deschis sezonul în România'

Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu i-a înfierat aseară în direct la Digi 24 pe anchetatorii care instrumentează cazul Caracal. În opinia gazetarului, neputința autorităților de a gestiona acest dosar, ineficiența operațiunii de salvare a Alexandrei Măceșanu, l-au încurajat pe olandez să comită înfiorătoarea agresiune și apoi crima asupra fețiței de 11 ani din Dâmbovița: „s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo”.

„E greu să-ți menții luciditatea și spiritul analitic în astfel de cazuri care se succed pe bandă rulantă în România, în clipa de față. Mă întrebam de ce o fi venit ucigașul ăsta olandez acum în România, a fost acum 2 ani, acum 3 ani.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi mărturisiri! Ce le-a spus colegilor de celulă

Probabil s-a gândit văzându-l pe Dincă cum își face mendrele cu toată poliția și procuratura română și a spus că s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo. Și ce a făcut? A ucis această fetiță, a fost ucigaș. Apoi, a fost și politist pentru că le-a răspuns cu amabilitate domnilor polițiști români care l-au sunat, pe aeroportul din Amsterdam, putea să nu răspundă la telefon, să spună greșeală, le-a spus foarte amabil că a fost în România, în Gura Șuții. Apoi a fost judecător, și-a dat sentința, și a fost și călău, pedeaspa fiind una care nu putea fi dată în România, și așa prea blândă.

A mai rămas ceva de făcut organelor din România? Da. V-am spus ce aveam asigurant atunci când va mai fi omorât un copil. Ce avem asigurată e reconstituirea. O să aveam reconstituiri făcute la fix.

Citește și: Gigi Becali și-a chemat fina în fața judecătorilor- Suma uriașă pe care i-o datorează Gabriela Firea

După cum vedeți, ni se dau amănunte, se coroborează imagini, toată lumea e foarte savantă. Auzim o frază de la șeful Poliției Române, altul decât cel din cazul Caracal, acel Vasilescu, care spune la un moment dat, când am vorbit cu olandezul la telefon: Nu aveam nicio suspiciune asupra lui. Aveau un cerc de 3 suspecți, între care și acesta. Pentru un polițist aici funcționează prezumția de vinovăție. Toți suspecții din cercul respectiv sunt presupuși vinovați până la proba contrarie. Cum poți să spui: Nu aveam nicio suspiciune asupra acestui indidvid? Cum poți să spui așa ceva, ca polițist? Poliția trebuie să-și schimbe titulatura, să devină Asociația căutătorilor de cadavre, că asta fac.

Ați vorbit de prima intervenție a polițistului care s-a apucat să aducă laude polițiștilor. Să știți că pentru mine nu a fost o surpriză, am trăit suficient ca să știu asta, când orice ștab din perioada comunistă avea 3 reflexe. Când se întâmpla ceva de rău, prima măsură era mușamalizarea prin orice mijloace. Dacă totuși catastrofa nu poate fi ascunsă, atunci comunicarea se începea cu o lungă expunere de realizări în domeniu și se încheia cu constatarea că lucrurile puteau să stea mult mai rău dacă nu era partidul. Nu mai menționez faptul că niciodată, nici cu gândul, nu putea fi vorba de recunoașterea și asumarea vreunei părți de vină. Exact acest algoritm l-a urmat, în anul de grație 2019, acel homuncul despre care vorbeam.

Citește și: E oficial! Ce se întâmplă cu pedofilul din Olanda

Ceea ce este îngrozitor este că pe măsura ce se succed aceste cazuri pe ecrane, pare că acești atactori prind curaj în loc să se teamă de Poliția Română, reformată, condusă acum de domnul Fifor.”

Mihaela Adriana Fieraru a fost găsită decedată pe un câmp, după 3 zile de căutări, destul de departe de locul din care a fost răpită, spun anchetatorii. Fetița prezenta urme de violență pe corp. Joop Visscher, olandezul de 47 de ani care este suspectat că a răpit-o și ucis-o pe fetița de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.