Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, despre criza politică: Caragiale ar fi plesnit din palme de bucurie. Se bat care să-i ia gâtul lui Cîțu

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că întreg scandalul din cadrul coaliției de guvernare este unul din care vor pierde cu toții, iar PNL și USR-PLUS s-au făcut de râs. CTP arată faptul că Executivul pierde încrederea populației, chiar în prag de iarnă și cu amenințarea valului patru al pandemiei.

Dacă USR PLUS dorea să aibă o atitudine radicală, iacobină, intransigentă în acest scandal față de comportamentul premierului Cîțu și de faptul că ei consideră că nu mai pot continua așa, atunci ieșeau din guvern ei, plecau cu toți miniștrii din guvern. Acesta era gestul USR PLUS, le aparținea lor. Dar ei ce fac? Nu vor să plece din guvern, și atunci pretind că depun această moțiune pe care n-o pot depune de unii singuri pentru că nu au numărul de semnături și iată că au ajuns în splendida situație de a ne anunța cu bucurie, ne anunța liderul acela, domnul Moșteanu, cu bucurie și speranță faptul că USR PLUS și AUR au 122 de semnături. Adică «partidul extremist» pe care l-a caracterizat USR PLUS și «cancerul neomarxist», USR PLUS, așa cum este văzut și definit de către AUR, iată că se unesc acum pe persoană fizică. Nu pe principii, ci ca să-l dea afară pe Cîțu. Eu nu știu cum își imaginează USR PLUS că poate câștiga ceva, capital politic, de imagine, dintr-o asemenea mișcare.

Dar au mai spus ceva, dacă se depune o altă moțiune, noi nu reușim numărul de semnături pentru a depune moțiunea, dacă altcineva depune moțiunea, noi o vom vota, nu semnăm, dar votăm. Acesta este cel mai frumos lucru pe care l-am auzit astăzi! Caragiale ar fi plesnit din palme de bucurie și și-ar fi notat asta. Votăm, dar nu semnăm. O dăm anonimă! Cum să spui așa? Vasăzică, dacă PSD depune moțiune de cenzură, USR PLUS o să voteze.

Ce vedem acum nu este generat de bătălia dintre PNL și USR PLUS, este generat de luptele interne din cele două partide, în vederea congreselor. După ce se termină congresele, lucrurile se liniștesc. Problema e aceea pe care a evidențiat-o Ilie Bolojan - cu ce pierderi, cu ce răni, cu ce preț? Imaginați-vă că după ce se termină toate astea, cu noi șefi, coaliția merge mai departe. Unde mai merge?

Cum se uită oamenii la panarama asta pe care au oferit-o acum PNL și USR PLUS, ce credibilitate vor mai avea să guverneze? Cum o să le mai ceară oamenilor la iarnă, penru că vor fi probleme dure, cum o să le ceară solidaritate, o să le ceară înțelegere pentru a trece prin iarnă și prin valul patru al pandemiei când ei s-au făcut, de râs e puțin spus, mai degrabă de o materie semilichidă.

Premierul Cîțu nu va pleca, asta e clar. Va rămâne acolo, e greu ca moțiunea să treacă pentru că se bat între ei cine anume să îi ia „gâțu' lui Cîțu”. Asta e important acum. Nu e important nici măcar să pice. Important e unde se contabilizează, cine e cel care îi ia gâtul. Ăsta e obiectivul lor și e posibil să nu se înțeleagă, să se taie în moțiuni unii pe ceilalți. Oricum și dacă iese de la guvernare USR PLUS, Cîțu e clar hotărât, are susținerea  PNL și a lui Iohannis să rămână acolo. Dar eu nu știu ce încredere mai au cetățenii în premierul Cîțu pentru ceea ce urmează el să guverneze și noi să fim guvernați”. a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.