Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, dezlănțuit la adresa Puterii: 'Această bandă nu va ţine seama de nimic'

ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat dur după ce judecătorii CCR au hotărât că protocoalele de colaborare dintre SRI şi Parchetul General au fost neconstituționale, fiind de părere că România se află în ”stare de asediu”.

Digi24:

Protocoalele de colaborare dintre SRI şi Parchetul General au fost declarate neconstituţionale. Dincolo de consecinţele juridice ale acestei decizii a CCR, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre "situaţia de stare de asediu în care se află acum România", precum şi instituţiile care încă sunt sub controlul partidului lui Liviu Dragnea. "Acum e limpede că scopul e discreditarea totală a justiţiei şi SRI, începând cu conducerile", a subliniat jurnalistul.
"Acum e limpede că scopul e discreditarea totală a justiţiei şi SRI, începând cu conducerile.
Sunt vizaţi actualul procuror general a cărui destituire e în curs, preşedinta ICCJ şi Eduard Helvig, şeful SRI actual, pentru că protocolul din 2016 găsit parţial neconstituţional e semnat de Helvig. În urma discreditării acestor instituţii, starea de spirit la nivelul populaţiei care se doreste a fi indusă e: dacă omori pe cineva şi te ai bine cu partidul lui Dragnea, scapi, poate ţi se mai dă şi o primă, nu mai contează justiţia.
Apoi, această hotărâre a CCR vine după ce Vâlcov a adus de pe pragul casei sale protocolul din 2016 şi după ce Iordache a făcut întâmpinarea către CCR legat de conflictul Parlament – Parchet, în opinia publică apare ideea că partidul e cel care decide peste justiţie pentru oricine.
Iohannis nu se poate opune acestui atac continuu, doar să tergiverseze în unele cazuri.
Dacă oamenii vor ieşi în stradă, legat de manevre murdare care vor continua şi care nu vor fi oprite de preluarea preşedinţiei UE de către România, de ce a spus Guy Verhofstadt (liderul grupului ALDE din Parlamentul European – n.r.) în Parlamentul European legat de activarea art 7, de nimic, nici de Departamentul de Stat american care s-a pronunţat contra amnistiei, a graţierii, a taxei pe lăcomie. Această bandă nu va ţine seama de nimic. Dacă oamenii vor ieşi în stradă, vor fi întâmpinaţi cu o brutalitate mult mai mare de catre jandarmii lirici, iubitori de Eminescu.
Dăncilă a şi făcut pregătirea, spunând: dacă în Franţa se poate, la noi de ce să nu se poată.
Când va obţine controlul SRI, partidul lui Dragnea va putea cu ajutorul SRI transformat cu adevărat în securitate va putea să îi urmărească şi reţină din vreme pe cei care sunt împotriva partidului lui Dragnea, astfel că nu se va mai ajunge nici la ieşirea în stradă, persoane care vor încerca aşa ceva vor fi reţinute.
Aşa arată situaţia de stare de asediu în care se află acum România”, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Se poate oare ca Marea Britanie să transmită oficialilor de la Bruxelles că este gata să anuleze cererea de activare a art. 50, solicitându-le acordul pentru ca lucrurile să revină la punctul de dinainte de referendumul pentru BREXIT, eventual reluat pentru a se da un paravan de credibilitate acestui haos de proporţii inimaginabile pentru ceea ce înseamnă prestigiul şi nivelul de predictibilitate al politicii Marii Britanii?
Asta este una dintre variantele care se discuta noaptea trecută în diverse cercuri la Bruxelles şi pe care se fundamentau reacţiile acelor ţări europene care se simt cumva responsabile pentru avansarea proiectului european. A doua variantă, şi ea cu adepţi vehemenţi, este că, legal, fără o decizie a Consiliului European, termenul de ieşire al UK (fine de martie) nu ar putea fi luat în calcul, deci singurul scenariu posibil este ca toată lumea să respecte procedurile legale şi, în consecinţă, votul de aseară să însemne intrarea automată în „Brexit dur“, adică, practic, într-o nebunie totală şi care va provoca efecte extrem de neplăcute asupra UE şi cetăţenilor săi şi va împinge Marea Britanie pe marginea unui adevărat dezastru economic şi social.
Problema reală este acum de a şti dacă britanicii vor să accepte posibilitatea de a recunoaşte că au greşit fundamental alegând perspectiva BREXIT şi că, acum, sunt gata să spună public asta şi să ceară frumos şi respectuos Uniunii Europene să şteargă cu buretele ultimii doi ani şi jumătate din istoria relaţiilor bilaterale pentru ca apoi, perfect ipocrit, toată lumea să se prefacă, cum spune atât de sofisticata înţelepciune tradiţională românească, cum că „nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase!“. Sigur, mai greu de imaginat bătaie de joc mai mare faţă de principiile politice scrise în cărţile de bună guvernanţă, de cetăţenii europeni cărora, în aceşti ultimi doi ani şi jumătate, li s-a oferit spectacolul solemn în care, pe diverse scene, au fost plimbaţi – pe banii contribuabililor europeni – sute şi sute de oficiali pentru a negocia până la virgulă textul acordului şi documentele aferente legislative, mii şi mii de pagini, mii şi mii de reuniuni, sume incredibile de bani din bugetul comunitar ce se dovedesc acum doar bune de aruncat.
Dar, pe de altă parte, ştiind cu adevărat care vor fi consecinţele unui Brexit fără reguli (cele care pot merge până la rupere unităţii statale a Marii Britanii), Uniunea Europeană este obligată să aştepte până în ultima secundă înainte de a lua decizia definitivă, cea care, de altfel, este acum singura soluţie logică dacă se aplică în totalitate prevederile Tratelor.(Mai multe detalii AICI)

RFI:

Societăţile, porturile şi băncile franceze se pregătesc pentru cel mai rău scenariu posibil în cazul în care nu va exista vreun acord între Marea Britanie şi UE. Efectele ar putea fi importante pentru economía britanică şi indirect pentru cea franceză, comentează Le Figaro.  Palatul Elysée şi guvernul francez promit că Franţa va accelera pregătirile pentru un Brexit fără acord. Franţa va fi pregătită pentru lipsa acestui acord, asigură Nathalie Loiseau, ministra însărcintă cu afaceri europene.
Lipsa unui acord ar presupune restabilirea punctelor de control la frontiere, din 29 martie, ziua în care ieşirea Marii Britanii din EU ar deveni efectivă.
Acest lucru ar însemna restabilirea formalităţilor vamale, controlul mărfurilor şi a pasagerilor. Iar pentru această eventualitate, s-a prevăzut deja recrutarea a 700 de lucrători vamali suplimentari, în următorii trei ani: 250 au fost deja angajaţi în 2018 sau sunt în curs de recrutare, 350 vor fi angajaţi în 2019 iar 100 anul viitor.
Bugetul destinat vămilor va trebui suplimentat în 2019 cu 10 procente.
Recrearea punctelor de trecere a frontierei cu Marea Britanie ar putea avea ca şi consecinţă ambuteiaje în jurul acestor zone. Iar la acest aspect, porturile franceze de la Dunkerque şi Calais sunt cele mai vizate căci zilnic, 1.100 de camioane traversează Canalul Mânecii spre Marea Britanie.
Preşedintele regiunii Hauts-de-France, Xavier Bertrand a făcut un calcul: "pentru 2 minute de control vamal pentru fiecare vehicul, ar rezulta 27 de km de ambuteiaj de fiecare parte a granitei, în cazul Franţei, la Calais”.
Pentru a nu se ajunge aici, cele două porturi franceze – Dunkerque şi Calais au luat deja în calcul o serie de măsuri.
Portul Boulogne Calais va amenaja o zonă ce va putea găzdui până la 200 de tiruri şi în care vor fi verificate actele vamale iar o alta zonă va fi dedicată celor care traversează frontiera cu animale vii. Pentru fluidizarea traficului, este conceput un sistem de declaraţii vamale electronice. Toate aceste pregătiri, doar pentru portul Boulogne Calais costă aproximativ 6 miiloane de euro.
Măsuri similare vor fi luate şi în zona Eurotunnel iar factura va fi de câteva milioane de euro, explică Le Figaro. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.