Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP dezvăluie care este obiectivul final al străzii

ctp

RFI:

Cu fiecare zi care trece, PSD, cu atitudinea obstrucţionistă pe care a avut-o până acum, reuşeşte să enerveze - e de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
Cristian Tudpr Popescu spune că demiterea ministrului Justiţiei este iminentă şi că strada nu poate cere mai mult decât plecarea cabientului Grindeanu (o cerere altfel legitimă). Mai departe, solicitarea de alegeri anticipate nu este deloc fericită, crede Cristian Tudor Popescu. În fine, forţa străzii constă în caracterul de fiinţă colectivă şi orice identificare cu anumiţi lideri din Piaţă va face ca mişcarea să piardă din amploare:
CTP: Acum, cu fiecare zi care trece, PSD, prin atitudinea obstrucţionistă prin care a avut-o până acum, reuşeşte să enerveze şi atunci obiectul final este jos guvernul Grindeanu, pentru că mai mult nu pot să ceară, după părerea mea. Nu pot să ceară jos Dragnea. Dragnea are funcţii de partid. Iar solicitarea de alegeri anticipate, după părerea mea, nu este deloc fericită. Nu este cazul să avem aşa ceva acum.
Reporter: E legitimă cererea străzii referitoare la demisia guvernului Grindeanu?
CTP: Este. Pentru că în acea şedinţă de guvern… în care într-adevăr ministrul Iordache a venit pe nepusă masă cu hârtiile la subraţ, printer care şi ordonanţa celebră…Dar toţi cei din guvern, inclusiv Grindeanu, ştiau foarte bine, de la precedentul incident cu preşedintele Iohannis (…) ce e în hârtiile acelea. Ştiau foarte bine ce încărcătură poartă şi totuşi nimeni nu a spus un cuvânt.
(…) Dacă va continua Dragnea cu acelaşi stil de şef de gaşcă judeţeană…Nivelul ăsta îl depăşeşte. Nivelul Capitalei, al Pieţei Victoriei. Sunt metode de coterie şi de camarilă locală, furtul ăsta de miezul nopţii. Crede că merge aşa ceva.  Dacă Dragnea va continua în acest stil, după părerea mea, opoziţia în partid va creşte.

National:

Generalul Lucian Pahontu, ramas cel mai vechi sef de serviciu secret din Romania, fiind numit la conducerea Serviciului de Protectie si Paza inca din anul 2005 a recurs la un nou gest surprinzator, mizand insa, de aceasta data, totul pe o singura carte. Ceea ce este diferit fata de moderatia dovedita in ultima vreme de catre Pahontu. Iata insa ca, acum, cu sibianul Robert Stanciulescu suflandu-i in ceafa pentru a-l schimba la sefia SPP-ului, Pahontu a jucat totul pe o singura carte, care fie ii va salva din nou, cine mai stie a cata oara, postul, fie il va „ejecta” din sistem.
Pentru ca initiatii sistemului nu au putut sa nu remarce faptul ca primii care au pus o presiune extrema pe actualii guvernanti nu au fost nici pe departe protestatarii, ci tocmai sepepistii lui Pahontu. Care, la ordinul generalului Lucian Pahontu, i-au sechestrat pur si simplu cateva ore bune pe membrii Guvernului Grindeanu in miezul noptii, desi este mai mult decat de discutat daca realitatea din fata Palatului Victoria impunea luarea unor asemenea masuri de securitate fara precedent in ultimele doua decenii.
Iar pentru cresterea impactului psihologic asupra ministrilor care, de-abia instalati pe posturi, habar nu aveau nici macar unde sunt toaletele, s-a mai recurs si la retinerea jurnalistilor. Desi evacuarea tuturor acestora putea fi realizata fara cine stie ce riscuri, chiar daca nu pe iesirile din fata, ci pe puncte de acces folosite si in alte randuri, atunci cand alti demnitari vroiau „sa spele putina”, fara a da nas in nas cu jurnalistii.
Retinuti cu japca
Pe data de 31 ianuarie, aproape de miezul noptii, la ora 23.48, agentia „Mediafax”, care nu mai de simpatii pro-pesediste nu poate fi acuzata, transmitea urmatorul breking news : ”Membrii Guvernului  se afla, la ora transmiterii stirii, in Palatul Victoria, iar jurnalistii care au participat la conferinta de presa au fost opriti in Centrul de Presa, in timp ce in fata institutiei protesteaza cateva sute de persoane. La toate intrarile de la Palatul Victoria au fost trase grilajele metalice pentru a opri o posibila intrare a manifestantilor”.
Deci, cu doar cateva sute de manifestanti in Piata Victoria si fara niciun incident major de securitate, in timp ce efectivele de jandarmi deja fusesera suplimentate semnificativ iar in apropiere fusesera plasate dispozitive de rezerva ale trupelor de interventie din cadrul MAI se decide „baricadarea” intregului guvern si, drept bonus, si a jurnalistilor in cladirea cu atatea alte puncte de acces. Iar aceasta surprinzatoare decizie nu a fost luata nici la nivelul MAI, nici la cererea membrilor Guvernului si, cel putin oficial, nici la sesizarea informativa a vreunui alt serviciu secret. Pur si simplu acesta a fost ordinul dat de la conducerea SPP, sa fie „sechestrat” toti ministrii in Palatul Victoria, cu mult pana dupa miezul noptii.

Agerpres:

Președintele PMP, Traian Băsescu, spune că șeful statului, Klaus Iohannis, "a jucat ireproșabil" politic pentru aducerea în situație dificilă a PSD.
"I-a jucat pe pesediști. Aroganți ca întotdeauna, când câștigă ei devin aroganți a doua zi. Sunt umili până când câștigă. (...) Și Dragnea a crezut că toată lumea e a lui și e bărbatul numărul 1 al țării. Corect sau incorect, atenție, corect sau incorect, Iohannis i-a jucat pas cu pas până i-a pus cu spatele la zid. Asta e realitatea", a spus Traian Băsescu, luni, la B1 Tv, întrebat cum privește mișcările politice făcute de președintele Klaus Iohannis în ultima perioadă.
El a apreciat că "transformarea" șefului statului ține și de "niște sfătuitori mai buni".
"Iohannis a jucat ireproșabil cartea punerii la colț a PSD-ului, a jucat perfect. Eu sunt un consumator de joc politic, nu mai sunt un făcător de joc politic, dar președintele a jucat, din punctul lui de vedere, ireproșabil. Nu știu ce s-a întâmplat, dar a jucat ireproșabil pentru aducerea în situație dificilă a PSD-ului, dar pe mîna PSD-ului, pe greșelile lor, pe indiferența lor, pe convingerea lor că dacă au luat 45% în alegeri le ține de cald. Eu cred că dacă îi cauți azi în orice sondaj nu au la încredere mai mult de 20%", a mai spus Băsescu.
Întrebat dacă președintele Iohannis își va ''culege victoria'' marți în Parlament, Băsescu a replicat: "Bineînțeles, și eu aș face la fel".

Ziarul Financiar:

Decizia de menţinere a contribuţiei pentru pensiile private obligatorii (Pilonul II) la nivelul de anul trecut, respectiv 5,1%, este regretabilă şi nu face altceva decât să crească depen­denţa viitorilor pensionari de sistemul public de pensii, spun administratorii locali ai fondurilor de pensii.
Potrivit Legii 411/2004, prin creşteri succesive de 0,5 puncte procentuale con­tribuţia la fondurile de pensii private obligatorii ar fi trebuit să ajungă la 6% încă de la începutul lui 2016. Majorarea contribuţiei a fost însă amânată sau realizată parţial de mai multe ori din cauza deficitului siste­mului public de pensii. Pe lângă amânarea creşterii contribuţiei, gu­vernanţi din ultimii ani au amânat şi reali­zarea legii care stabileşte modul în care vor fi plătite pensiile, astfel că salariaţii contribuie fără să ştie dacă şi cum le vor fi înapoiaţi banii.
„Întârzierea acestui grafic este re­gre­tabilă şi va fi reflectată de va­loarea mai mică a activelor acu­mulate de către participanţi în conturile indi­vi­duale. Astfel, con­tribuţia pensiilor pri­vate la veniturile obţinute la pen­sio­nare va fi mai mică, ceea ce va face viitor pensionari mai dependenţi de pen­siile publice”, explică Radu Cră­ciun, director general al BCR Pensii.
„În lipsa majorării contribuţiei virate la Pilonul II de pensii viitorii pen­sionari vor avea de pierdut nu doar sumele care nu vor fi virate în con­turile lor, ci şi randamentelor pentru res­pectivele contribuţii, care s-ar adaugă în conturile lor”, precizează Ra­luca Ţintoiu, preşedinte al asocia­ţiei pensiilor private APAPR şi director general al NN Pensii.
În perioada mai 2008 – decembrie 2016 fondurile de pensii au înregistrat un randament mediu anualizat de 9,32%, ceea ce echivalează unui câştig net (fară comisioane) de 5,44 miliarde de lei. Fondurile de pensii private din România se poziţionează pe primul loc în Europa la capitolul performanţă, po­trivit unui studiu realizat de Better Finance, federaţia asociaţiilor de con­su­matori de produse financiare.
Ultimii doi ani au fost însă dificili pen­tru fondurile de pensii, care au avut de suferit ca urmare a scăderii randa­men­telor investiţiilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.