Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, după ce Poliția de Frontieră l-a `făcut scăpat` Cătălin Cherecheș: În care Schengen vrem să tot intrăm?

Captură video
ctp cristian tudor popesc

CTP, după ce Poliția de Frontieră l-a `făcut scăpat` Cătălin Cherecheș: În care Schengen vrem să tot intrăm?

Vezi și: Șeful Poliției de Frontieră a fost dat afară după fuga lui Cătălin Cherecheș: Marcel Ciolacu a cerut demisia chestorului

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut un comentariu ironic cu privire la modul în care Cătălin Cherecheș, primarul condamnat din Baia Mare, a reușit să fugă din țară. Reacția promptă a venit la scurt timp după ce oficialii Poliției de Frontieră au prezentat detalii despre fuga edilului, sugerând o lipsă de eficiență în controlul la frontierele țării.

După ce Poliția de Frontieră a dezvăluit detaliile despre modul în care acesta a trecut granița, CTP a făcut o postare pe contul său de Facebook. El a ridicat o întrebare retorică: „În care Schengen vrem să tot intrăm?”

„În care Schengen vrem să tot intrăm, de vreme ce primarul Cherecheș este a nu mai știu câta persoană condamnată sau condamnabilă la ani de pușcărie cu executare care se ușchește din țară trecând prin frontierele României ca prin turnicheții de la supermarket?”, a scris jurnalistul.

Fuga lui Cherecheș din țară și explicația Poliției de Frontieră

Cătălin Cherecheş a fost condamnat definitiv, vineri, 24 noiembrie 2023, la cinci ani de închisoare cu executare. El a fost dat în urmărire, după ce cu doar câteva ore înainte de pronunţarea sentinţei, a reușit să fugă din țară prin punctul de frontieră Petea.

Potrivit declarației de sâmbătă a chestorulului de poliţie, Victor Ştefan Ivascu, şeful Poliţiei de Frontieră, el s-a folosit de identitatea unei rude.

Ivașcu a precizat că există o asemănare fizică între Chereches şi persoana a cărei carte de identitate a prezentat-o, însă această asemănare „nu scuză” greșeala polițistului. Cel care a efectuat controlul are 21 de ani de experiență, cu multe depistări și multe realizări, fără astfel de incidente până acum.

„Precizez că (...) cetăţenii români din UE, la ieşirea dintr-un stat comunitar în altul, sunt supuşi unui control sistematic în baze de date naţionale, europene şi internaţionale. Precizez totodată că nu au putut fi preluate imagini concludente de pe camerele perimetrale ale punctului de trecere a frontierei, întrucât acestea nu surprind imagini cu controlul efectuat la tonetă şi nu s-au putut distinge în mod clar şi neechivoc persoanele din interior", a declarat  şeful Poliţiei de Frontieră.

Cătălin Cherecheș se afla sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, astfel că era dat consemn la toate frontierele țării.

În noaptea de joi, înainte de a fi condamnat, Cătălin Cherecheș, a transmis live pe Facebook, din sediul Primăriei Baia Mare. A susținut că este nevinovat și că i s-au furat 10 ani din viață. „Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă, și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, a spus el.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.