Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: E o premieră în comportamentul lui Klaus Iohannis

Ludovic Orban este elementul principal de blocaj în negocierile pentru formarea Guvernului, iar președintele Klaus Iohannis și-a schimbat comportamentul, a declarat miercuri Cristian Tudor Popescu (CTP) la Digi24:

  • „Domnul președinte ne spune că îl va numi pe domnul Orban dacă se înțeleg partidele din coaliție în legătură cu el în calitate de candidat. Asta, pentru mine, e o premieră în ce-l privește pe domnul Iohannis, vorbesc în ce privește comportamentul său ca persoană. Uman. E o premieră, e ca și cum și-ar lua paltonul de pe capotă și l-ar strânge la piept. Vă amintiți episodul cu paltonul aruncat pe capotă. Domnul Orban îl anunță, potrivit declarației domnului președinte, că își dă demisia, după care își dă demisia, nu este demis. În orice țară civilizată în care demnitarii au demnitate nu revii asupra demisiei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat peste câteva zile. Și așa instituția aceasta a demisiei, în România a fost batjocorită în 30 de ani în toate felurile, începând cu Nicolae Ceaușescu, atunci în decembrie ’89, care amenința cu demisia pe membrii comitetului politic executiv. În condițiile astea, domnul Orban contribuie decisiv la discreditarea, la desconsiderarea acestei instituții a demisiei. Iar domnul președinte nu are niciun fel de apăsare și ne-a spus că numește pe oricine va hotărî coaliția”, a spus Cristian Tudor Popescu (CTP).

Legat de afirmația lui Klaus Iohannis că și în alte țări durează formarea guvernului în alte țări, CTP a afirmat:

  • „Cum poate să ne dea astfel de exemple domnul președinte? Este o prostie! În condiții de pandemie să vorbești de 8 luni, de 2 ani și jumătate, de ce a deschis gura despre așa ceva? Ca să ne spună la sfârșit că nu va lăsa țara fără guvern. Este treaba președintelui să pună capăt în cât mai scurtă vreme acestui bâlci penibil al așa-ziselor negocieri. De fapt este o târguială de colțul mesei, o tejghetăreală a acestor personaje, nici măcar partide, pe niște funcții. Ce mi se pare cel mai grav este că asta se face cu voturile celor care au ales, în special PNL, în aceste alegeri. Votanții PNL se uită acum ce face, de pildă, domnul Orban, ce face domnul Iohannis, bineînțeles că sunt implicați și cei de la USR, Barna și așa mai departe. Dar, după părerea mea, elementul principal de blocaj în aceste negocieri îl reprezintă domnul Ludovic Orban”

Cristian Tudor Popescu a menționat că în opinia sa Ludovic Orban nu se comportă ca un om demn.

  • „Nu are nicio importanță, după părerea mea, (dacă se va ajunge la un consens cu privire la desemnarea lui Orban - n. red.) eu judec exclusiv după criteriul demnității – un demnitar trebuie să aibă demnitate, să transmită către alegători, să transmită către cetățeni că e un om demn – e ultimul lucru pe care îl transmite domnul Orban, acum, votanților și cetățenilor”, a spus el.

Citește și: LISTA deputaţilor şi senatorilor - Cum se împart pe judeţe şi pe partide cele 465 de mandate/ DOCUMENT .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.