Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Graficul aberant prezentat de Klaus Iohannis mi-a adus aminte de Epoca de Aur. Nu aveai pâine dar se anunțau tone de oțel pe cap de român

CTP

Cristian Tudor Popescu (CTP) a declarat vineri la Digi24 că graficul pe care l-a prezentat președintele Klaus Iohannis despre epidemia de coronavirus reprezintă „un fel de prostire în față”, un „parametru aberant” care i-a adus aminte de Epoca de Aur și raportările de oțel pe cap de locuitor.

„Graficul ala pe care ni le-a prezentat...un fel de prostire in fata pentru cine are notiuni de matematica. Ce ma intereseaza pe mine ca Romania sta bine la milionul de locuitori cand atat in Romania cat si in SUA si Italia e vorba de focare? Pe cei din Suceava nu-i incalzeste cu nimic ca in Harghita sunt cateva cazuri. Problema noastra e in Suceava. In SUA infernul este in New York. Conteaza si densitatea populatiei, de exemplu in Rusia (...) N-am vazut un parametru mai aberant decat acela. Mi-am amintit cum se dadea in Epoca de Aur cifra cu tone de carbune, de otel, pe cap de roman. Dar el nu avea paine sa cumpere. Asa si procentul asta absurd, cu milionul de locuitori, al dlui Presedinte”, a declarat Cristian Tudor Popescu (CTP)

Ce a declarat Klaus Iohannis pe 28 aprilie, la Cotroceni:

„ (...) Românii au dovedit că au simț civic, au echilibru și, da, societatea românească a dovedit maturitate, însă se discută foarte mult în aceste zile despre măsurile de relaxare. Sigur, vom ajunge și acolo. Eu am menționat că după 15 mai anumite restricții vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte, foarte atenți. Nu am atins maximul în România și o relaxare prematură ar fi fundamental greșită și poate să distrugă toate rezultatele bune pe care le-am obținut până acum. Și, ca să nu rămână doar așa, o afirmație din partea mea, am pregătit și un grafic, pe care îl puteți urmări.

Sper că acest grafic apare imediat și pe ecran. Este un grafic care ne permite comparații directe între state care ne interesează. De obicei, datele care se comunică sunt date de total - în total câți bolnavi sunt într-o țară sau alta - însă populațiile sunt foarte diferite de la țară la țară, și atunci am întocmit un grafic care arată numărul de bolnavi dintr-un milion de locuitori, și un milion este un milion și în România, și în Spania, și în Italia, și în Statele Unite.

Aveți graficul în față și cred că se observă foarte ușor că am ajuns la diferențe foarte mari între diferite state. De exemplu, sus, regretabil, dar asta este statistica dată de Organizația Mondială a Sănătății, Spania - aproape 5.000 de spanioli dintr-un milion de locuitori din Spania sunt coronapozitivi. Putem să vedem în Italia, avem mai puțini, sub 3.000, deci mai puțin de 3.000 de italieni dintr-un milion sunt infectați. Avem date foarte apropiate de Italia și în Statele Unite ale Americii, este acea steluță albă. Avem date și din Israel, din Marea Britanie, din Germania.

Și, dacă ne uităm cu mare atenție, găsim și datele din România, care sunt cele mai de jos, triunghiurile galbene, ceea ce arată că în România avem aproximativ 600 de bolnavi dintr-un milion de români. Deci, 4.900 de spanioli dintr-un milion de spanioli, 600 de români dintr-un milion de români. De asta am spus că autoritățile, împreună cu medicii, împreună cu românii care s-au ținut de ce li s-a cerut, au, până acum, rezultate foarte bune. N-ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu?

Eu sunt foarte conștient că oamenilor le-a fost greu să stea acasă, le-a fost greu să își reducă viața într-un fel total neașteptat. Eu sunt foarte conștient că medicilor le-a fost extrem de greu, că personalului medical i-a fost extrem de greu și îi este în continuare, dar împreună am obținut aceste rezultate. Și, repet: pericolul nu a trecut. Pericolul nu a trecut și este nevoie în continuare de maximă atenție. Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viața noastră normală pe care am avut-o înainte de epidemie. Deci 15 mai, dragii mei, nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o (...)”.

GRAFICUL PREZENTAT DE ȘEFUL STATULUI:

content-image

Citește și: Raed Arafat AVERTIZEAZĂ: 'Situația NU este sub control. Dacă ne relaxăm prea devreme, vom ajunge la noi focare' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.