Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP intervine în scandalul aurului: 'Dacă e în pericol în Anglia, de ce nu aduc şi românii înapoi?'

aur lingou

Banca Angliei înseamnă mai mult decât Anglia şi, indiferent ce s-ar întâmpla, instituţia funcţionează într-un sistem care continuă să existe după Brexit, a explicat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a desfiinţat astfel argumentul că proiectul de repatriere a aurului ar avea la bază urmările Brexitului. Acesta a mers cu discuţia mai departe şi s-a întrebat, dacă într-adevăr ar fi aşa o situaţie înspăimântătoare în Marea Britanie, de ce nu am retrage cei 300.000 de români care trăiesc acolo.

„Am auzit varianta, se încearcă să fie convinşi românii că e bine să luăm aurul, pentru că o să fie Brexit, şi nu putem lăsa aurul într-o ţară care nu e membră a UE. Stupizenie absolută - una, că dacă e Brexit, atunci toţi finanţiştii pleacă de la Londra şi a doua că, din clipa când rezerva de aur e retrasă în România, românii nu vor mai putea face plăţi cu cardul în străinătate.

Elogiu pentru Codruța Kovesi în Financial Times - Este potrivită tocmai datorită opoziției guvernului român

Banca Angliei înseamnă mai mult decât Anglia. Sistemul internaţional financiar în care e inserată Banca Angliei este peste Brexit şi Anglia, indiferent ce se va întâmpla acolo. Banca Angliei funcţionează într-un sistem circulator care continuă să existe după Brexit", a spus jurnalistul.

El a făcut referire la cei 300.000 de români care locuiesc acolo şi a lansat întrebarea: "Ce e mai preţios? Un român, mai mulţi români sau aurul? Aurul sau oamenii? Dacă e aşa primejdie că se poate ajunge să nu mai ai acces la aurul tău, al României, din Banca Angliei, acolo trebuie să fie ceva pe lângă care Hitler era mic copil, ca Banca Angliei să nu onoreze cererile de retragere de aur de acolo. Păi ce se alege de cei 300.000 de români dacă se creează o asemenea situaţie înspăimântătoare în Anglia? Păi nu ar trebui să îi retragem?".

Jurnalistul a explicat că, deşi Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae încearcă să inducă în conştiinţa românilor, prin acest proiect, ideea de aur românesc "din coroana lui Decebal", "dus pe meleaguri străine la Londra, în Occidentul ăla nenorocit", realitatea este alta, şi anume că aurul din rezervele BNR e din Africa de Sud, cumpărat din "diverse surse din lumea asta largă".

"Singura situaţie în care mişcarea asta ar fi strategic bună ar fi cea în care scoatem aurul de la Londra şi îl ducem la Moscova, aur lângă tezaur. În situaţia în care Rusia va ocupa Anglia, cine ar putea ocupa Marea Britanie într-un război în momentul de faţă? Dacă ne gândim că Rusia o să invadeze Anglia şi o să ocupe insulele asta ar fi o mişcare strategică de mare inteligenţă", a comentat ironic, Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.