Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Pentru Putin, Ponta este un pisic. Era la 'şi la alţii'. Era 'la nimeni'

revista presei

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat vizita premierului Victor Ponta la Baku, precizând că semnificaţiile care i s-au acordat acestei deplasări sunt iraţionale şi că în spatele aşa-zisei „conspiraţii” se află de fapt un adevăr simplu. „A crezut că-i iese ceva şi din chestia asta!”, a spus jurnalistul. De altfel, şi aşa-zisul aranjament cu preşedintele Turciei, Recep Erdogan, legat de operaţia lui Victor Ponta a fost comentat ironic de editorialist. „A aranjat cu Erdogan. Operaţia de la Istanbul. S-a dus la Baku. Erdogan a declarat de ochii lumii acolo, uite n-avem niciun reprezentant al Uniunii Europene, pe aici, adică nu-l cunosc pe Victor Ponta. Şi în spate au aranjat: n-aveţi, başcan, o chestie. Ba da, zice, am. Şi chiar are, are un spital pe acolo a lui nevastă-sa, al unui coleg de-al lui. Hai că te aranjez eu. Asta este explicaţia vizitei la Baku. Ce volute ale conspiraţiei cu Putin, că s-a dus acolo ca să dea un semnal pentru faptul că el e cu China şi cu Rusia şi împinge România în partea aia. Nu l-a băgat nimeni în seamă, domnule! Despre asta e vorba acolo. Era la „şi la alţii”. Era „la nimeni”. Nu l-a aşteptat nimeni, nu l-a băgat nimeni în seamă. Cum poţi să-ţi închipui că pentru Putin există Victor Ponta? Adică îi aranjează o întâlnire la Baku... Pentru Putin, Ponta este într-adevăr un pisic, ceva care se împiedică prin gradenele alea de acolo. Şi atunci, vin şi eu cu explicaţia asta mult mai firească: s-a dus să-şi aranjeze omul operaţia. S-a dus că aşa a crezut el că fiind acolo o reprezentare românească sportivă a crezut că mai adună ceva popularitate. Un răspuns foarte simplu. S-a dus cum s-a mai dus, că s-a mai dus. A încercat să se lipească de Simona Halep. A crezut că-i iese ceva şi din chestia asta. Linia minimei raţiuni este ignorată complet”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Ziarul Financiar:

Din 2008 până în prezent, CNADNR a avut un buget cumulat de circa 13,5 miliarde de euro, bani suficienţi pentru construcţia a aproape 2.000 de kilometri de autostrăzi la un cost mediu de 7 milioane de euro/kilometru, dar România are doar 700 de kilometri de autostrăzi în prezent. Doar 420 de kilometri de autostrăzi au fost deschişi circulaţiei după 2008. Mai mult, în România încă există trei drumuri naţionale de pământ. De ce aceşti bani înghiţiţi de CNADNR nu s-au văzut în realizări concrete şi, mai ales, de ce România continuă să fie la coada Europei la capitolul infrastructură rutieră? Modul în care s-au cheltuit aceste sume poate reprezenta o măsură a risipei realizate de-a lungul timpului, având în vedere că CNADNR are anual un buget de 1,5 - 2 mi­liarde de euro, atât pentru au­tos­trăzi, cât şi pentru drumuri naţionale, dar rezultatele au întârziat să apară. CNADNR rămâne un nucleu de “şefi”, având în vedere că un angajat din şase are funcţie de conducere, iar până acum niciun ministru nu a încercat să reorganizeze această companie, care poate fi considerată un eşec instituţional. Indiferent câţi miniştri se vor perinda la conducerea Transpor­turilor, până când “buba” CNADNR nu va fi spartă şi reorganizată, capitolul autostrăzi şi drumuri naţionale rămâne unul dificil de realizat pentru România.

RFI:

Intre două contracte pentru avioane civile, Airbus a dat lovitura în domeniul spaţial. Gigantul european al aeronauticii – mai exact filiala sa spaţială Airbus Defence and Space - a fost reţinut pentru a concepe şi fabrica nu mai puţin de 900 de sateliţi pentru firma OneWeb. « Acest parteneriat deschide un nou capitol în istoria spaţială » se poate citi în comunicatul firmei Airbus. OneWeb, comanditarul, doreşte să ofere acces la internet în bandă largă la miliarde de oameni de pe pământ. Ideea este deci de a « ţese » în jurul Terrei o reţea, o constelaţie de 700 de sateliţi de talie mică – sub 150 kg fiecare – care să permită accesul la internet oriunde te-ai afla pe glob la un preţ redus. Restul de sateliţi ar urma să folosească ulterior la inerentele înclocuiri în caz de defecţiuni tehnice. Tot proiectul este estimat între 1,5 şi 2 miliarde de dolari chiar dacă nu s-a evocat nicio sumă în momentul acordului cu Airbus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.