Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, reacție după înfrângerea Simonei Halep: 'M-a îngrijorat'

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, STIRIPESURSE.RO vă prezintă reacția jurnalistului Cristian Tudor Popescu după ce Simona Halep a fost învinsă de Dominika Cibulkova în turul II al turneului WTA de la Wuhan (China).

Digisport:

Cristian Tudor Popescu a analizat prestaţia Simonei, care a fost eliminată încă din turul doi al turneului de la Wuhan.
"Practic, nu a existat pe teren! Nu e un meci relevant pentru Simona. Ea a încercat în setul doi să ofere totuși ceva. E numărul 1 mondial și au venit fanii să o vadă, chiar și la miezul nopții la Wuhan. A încercat să facă ceva. A reușit în setul doi. A ajuns la 4-2, de la 0-2, dar chiar și atunci nu o vedeam că s-a declanșat în ea acea furie, acea adrenalină care să o ducă spre întoarcerea meciului. Nu a reușit să se mobilizeze, să se cupleze", a spus Cristian Tudor Popescu pentru Gazetă.
Cristian Tudor Popescu a analizat şi starea psihică a Simonei, despre care a spus că a evoluat fără "încredere şi convingere", dar şi despre problemele medicale din timpul partidei cu Cibulkova.
"Cel mai mult m-a îngrijorat atitudinea ei psihică. A luptat, dar fără încredere și convingere. Pare că nu se bazează pe fizicul ei. Asta e mai grav decât a avea o întindere sau dureri musculare. E mai grav când nu ai încredere în corpul tău. Nu știm exact ce o deranjează. La un moment dat își ducea mâna la spate, după aceea a acuzat probleme la coapsa stângă. A avut momente în care deplasarea a fost aproape de ceea ce știm. Dar nu a reușit să mențină acest nivel. Probabil e o durere intermitentă, o jenă care apare și dispare, dar care erodează psihicul. Nu are încredere în picioare, deplasare și explozie", a mai spus Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

Romania Libera:

Din totalul pieței cu produse din tutun, contrabanda reprezintă, în România, 16 la sută, acesta fiind cel mai ridicat nivel din Europa de Est și unul dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană.
În nordul României, în zona vecină cu Ucraina, cea mai înfloritoare “afacere” pare să fie contrabanda cu țigări, care a păgubit statul român, numai în anul 2017, cu peste 640 de milioane de euro – echivalentul a trei miliarde de lei.
România are 2.000 de kilometri de graniță cu state din afara Uniunii Europene, în care prețul tutunului poate fi de până la șase ori mai mic decât în România. Concret, un pachet de țigări care se cumpără din Ucraina cu 2,50 sau cu 3 lei se vinde ulterior în România, en engros, cu 5 – 6 lei, iar prețul final, în piață, chiar și la București, ajunge la 8 – 9 lei.
Principalii factori care favorizează contrabanda sunt sărăcia, absența unui loc de muncă, dar și legăturile de prietenie și de rudenie dintre locuitorii din nordul României și cei din Ucraina.
Și tatăl și bunicul au fost contrabandiști
“Dacă tatăl și bunicul i-au fost contrabandiști, e greu să te duci acum la un om și să-i spui că nu e bine ceea ce face”, recunoaște comisarul-șef Florin Coman, împuternicit la comanda Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.
Această unitate supraveghează frontiera României în trei județe – Maramureș, Satu Mare și Suceava, pe o lungime totală de aproape 500 de kilometri, inclusiv 93 de kilometri pe râul Tisa.
Granița trasată între România și Ucraina, pe considerente politice și militare, a separat atât comunități de români cât și de ucraineni. Dar ei, chiar și acum, când trec în țara vecină, nu zic „mă duc peste graniță”, ci „mă duc peste apă” sau „mă duc peste Tisa”. Foarte mulți au dublă cetățenie, română și ucraineană. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său american Donald Trump s-au întreţinut luni seară la New York în contextul Adunării generale anuale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Cei doi lideri au ţinut să-şi afişeze cordialitatea, fără să ascundă faptul că în multe privinţe opiniilor lor sunt divergente. Acest dialog a prefaţat intervenţiile pe care cei doi şefi de stat urmează să le aibă astăzi la tribuna ONU.
Mulţi comentatori şi-au început analiza pornind de la mondul în care cei doi şefi de stat şi-au dat mîna. Cu concluzia că de data aceasta momentul a conţinut mai puţină efuziune decît atunci cînd Emmanuel Macron şi Donald Trump şi-au strîns pentru prima dată mîna, la Paris. Dorinţa de a coopera rămîne însă clar exprimată de ambele părţi. „Noi am avut foarte bune experienţe bilaterale, uneori mai puţin bune. Dar în proporţie de 99 la sută ele au fost bune”, a declarat Donald Trump. De partea sa Emmanuel Macron s-a arătat foarte pragmatic şi a spus: „Suntem aici ca să obţinem rezultate”.
Cei doi au discutat timp de o oră într-un mare hotel din Manhattan, şi probabil că Donald Trump apreciază două lucruri, înainte de toate, la Emmanuel Macron: faptul că este tînăr şi că vorbeşte perfect engleza. Ca un om de afaceri ce este, Donald Trump apreciază reuşita. Iar din punctul său de vedere faptul că un om de 40 de ani a reuşit să ajungă preşedinte al Franţei chiar de la prima tentativă reprezintă un succes considerabil. Am putea deci crede că şeful statului francez dispune de un mic capital de simpatie la Casa Albă, accentuat de faptul că îşi poate permite să stea de vorbă cu executivul american fără să solicite ajutorul traducătorilor.
Poate că Donald Trump mai vede şi alte calităţi la Emmanuel Macron, dar nici una dintre ele nu sunt de natură să-i modifice preşedintelui american poziţia în privinţa Iranului, de exemplu. Siria, Iranul, mobilizarea împotriva terorismului, litigiile comerciale, figurează printre subiectele importante abordate de Emmanuel Macron şi Donald Trump. Presa a reluat cîteva fraze de circumstanţă pronunţate de cei doi. De exemplu aceasta, provenind din anturajul preşedintelui francez: „divergenţele noastre ţin mai mult de metodă decît de obiective”. Dar de fapt, deocamdată, nu ştim mare lucru despre ce şi-au zis cu adevărat cei doi lideri, şi nici dacă Emmanuel Macron a avut curajul să-l contrazică frontal pe omologul său american în privinţa unor subiecte(Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.