Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: 'Să trăim în securitate alături de Rusia e ca și cum am umbla pe stradă cu un urs turbat, ca să nu fim agresați de derbedei'

CTP

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu publică o analiză în Republica, intitulată NATO nu ne poate apăra, despre conflictul din jurul României. Autorul critică recenta declarație făcută de ministrul Apărării și explică de ce a fost acceptată țara noastră în NATO.

„Ministrul Apărării (cui?), Vasile Dîncu, a extras, din zăcămintele de gândire politico-militară ce le posedă, o cugetare pe care ne-a făcut-o cadou: „Trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”. Tare, ce să zic.

Să trăim în securitate alături de Rusia e ca și cum am umbla pe stradă cu un urs turbat, ca să nu fim agresați de derbedei. Fiecare dintre țările Europei de Est a fost, de-a lungul istoriei, invadată, ocupată, retezată de ruși cel puțin o dată. Rusia nu poate avea aliați, imperiul a avut dintotdeauna doar vasali și dușmani, primul dușman pentru statul monstru rus fiind propriul popor. Rușii n-au cunoscut vreodată altă formă de viață decât dictatura. Alături de Rusia nu pot fi decât alte dictaturi, gen Belarus sau Kazahstan, pe care Kremlinul le ajută să-și calce în picioare cetățenii dornici de libertate.

De ce a cerut și a fost acceptată, cu greu, România în NATO, de bunăvoie și nesilită de nimeni? Simplu: din teamă de Rusia, statul totalitar cel mai periculos pentru pacea și stabilitatea întregii lumi după căderea Germaniei lui Hitler.

Iată valorile la care vrea să se întoarcă dl Dîncu, în ziua în care persoane cu secera și ciocanul de gât pun flori și lumânări la mormântul lui Ceaușescu. Numai că pesedistul Dîncu se întoarce la Iliescu și la întovărășirea cu URSS, de pe urma căreia României i-au ieșit ochii din cap și limba de-un cot.

Proiectul Dîncu, România alături de Rusia, devine fezabil în cazul în care va ajunge la putere o coaliție PSD-AUR. Ceea ce se poate întâmpla cu concursul grăbit și imbecil al marelui Partid Național Liberal.

Deși președintele Iohannis n-a fost invitat de unchiul Joe la masă cu granzii Europei, România nu e în lista de bucate. Nu va fi atacată de Rusia; și dacă ar fi, Alianța poate s-o apere și o va apăra. Însă de propriii noștri politicieni, nu ne poate apăra nici NATO", a spus CTP.

Vezi si: Serghei Lavrov afirmă că vrea diplomaţie, şi dacă ar fi după Rusia nu va fi un 'război': Noi am ales calea diplomaţiei de multe decenii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.