Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP surprinde - salută schimbarea de atitudine a lui Dăncilă: 'Şi-a regăsit demnitatea umană. Să vedem cât timp o păstrează'

www.digi24.ro
CTP

Premierul Viorica Dăncilă a exclus, joi, posibilitatea ca Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere până la sfârşitul anului. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat la Digi24 schimbarea de atitudine a Vioricăi Dăncilă, în condiţiile în care liderul Liviu Dragnea cerea o soluţie pentru o astfel de ordonanţă.

Potrivit jurnalistului, Viorica Dăncilă, având un comportament tipic PSD-ist, simte că liderul partidului este într-o situaţie dificilă, "sângerează" din punct de vedere politic.

Negocieri între opoziție și Klaus Iohannis: președintele se implică în jocul din Parlament

„Simpla afirmație că nu se dă ordonanţa asta mâine vine în contradicție cu cazul emis de Dragnea care a spus: faceți ceva și dați-o!. Cea mai bună explicație o dă domnul Țuțuianu, citând un proverb din perioada comunistă. A spus: fie omul cât de prost, mintea vine după post. Adică după ce stai o vreme într-o funcţie undeva, până la urmă îţi vinde şi mintea, zice Ţuţuianu.

Este o doză de adevăr categoric în această afirmație

Dăncila, de un an de zile, are de-a face cu situații din astea și începe să se uite altfel în oglindă, se uită la genele de 5 cm cu care l-a făcut pe Juncker, se gândește - eu chiar sunt premierul Dăncilă, mă întâlnesc cu cutare, cu cutare, începe să îşi creeze o închipuire despre sine.

Slăbirea lui Dragnea se adaugă măririi de sine a lui Dăncilă. Când Dragnea a trimis-o: te duci și faci! avea altă poziție în partid.

Ea simte acum că Dragnea a pierdut cam mult sânge.
În 30 de ani de presă am învățat lecția cu PSD-iştii. Aveam confruntări directe cu politicienii. Veneau, se expuneau, încasau, mulți ieșeau, alte vremuri. Ce am învățat eu din războaie crâncene de televizor cu PSD-iştii, dacă ai cea mai mică urmă de umanitate, cum te-a simțit că ți se face milă de el, ți-a sărit în beregată.

DEZVĂLUIRI din dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu. Prescripția a fost ÎNTRERUPTĂ: Sunt urmărite penal și alte persoane

Nu ai voie, trebuie să calci pe cap, pe gât, o secundă dacă ți s-a făcut milă de el, te-a rupt. Ăsta este PSD-istul, un soi de animal politic. Dăncilă simte că Dragnea e mai slab și de aia a făcut această declarație.

A fost fermă și-a regăsit verticalitatea.

Asta îmi aminteşte, în 1990, pe culoarele Scânteii, am scris un articol, „Daruri pentru președinte”. Dar nu erau cadouri, pentru vremea respectivă era bombă, breaking news și ce mai vreți, acum mă uit la el ca la Frații Grimm.

Eram doi, trei care nu eram de la Scânteia, în 90 nu știau ce o să se întâmple, era unul dintre ei care când mă vedea, se dădea la o parte, de acolo făcea niște echere la 90 de grade, aproape că Becali când face mătănii, să trăiți!

Era interesant fenomenul, îi era frică, nu eram dintre ei.

E, după ce am scrs articolul ăla, a doua zi au cedat nervos vreo două, trei secretare, deja, mie mi se cânta de prohod. L-am întâlnit pe Salamalecu ăsta al meu, era vertical, demn, m-a privit ca pe un bolnav pe cale a fi dus la morgă şi a trecut mai departe demn, vertical, om.
Nu am picat atunci, iar fără ezitare, după 48 de ore, omul și-a reluat mătăniile.

Așa și cu Dăncila. Şi-a regăsit demnitatea umană. Să vedem cât timp o păstrează”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.